Zápas byl emotivní rozlučkou pro plzeňského kapitána Lukáše Rešetára, který po závěrečném hvizdu ukončil kariéru. Trenér Marek Kopecký se naposledy představil po čtyřletém působení na lavičce domácích. Chrudim se musela ve čtvrtém finále obejít svého trenéra Josého Aleccia, který byl v předchozím emotivním duelu vyloučen za nesportovní chování. Do branky se vrátil Victor Espindola.

V prvním poločase se hrál opatrný, taktický futsal a padla jen jedna branka, když se minutu a deset vteřin před přestávkou prosadil svoji desátou brankou v play off Radim Záruba. Byla to jeho individuální akce - obral o míč Kozára, namířil si to do kontru, oběhl míč a namířil na zadní tyč, od které se střela odrazila do branky - 0:1.

Plzeň po přestávce třemi brankami otočila nepříznivý stav ve svůj prospěch. První dvě trefy obstaral klíčový plzeňský hráč finálové série Kaká - ve 22. minutě převzal míč od Mikuše, předvedl trojnásobnou přešlapovačku, navedl si balon na levou nohu a poslal ho přes obránce do sítě. O šest minut později znovu Kaká vystihl rozehrávku Chrudimi, nastavil si míč tentokrát na pravačku a poslal ho znovu po zemi do branky - 2:1 pro Interobal. Chrudim reagovala nasazením power play, vytvořila si obrovskou šanci, kterou ale David Drozd neproměnil - jeho střelu vyrazil nohou Ondřej Vahala. Po dvou minutách od druhého gólu se prosadil Tomáš Vnuk, který v předchozím průběhu několik šancí nevyužil. Trefil se přes celé hřiště při soupeřově power play do odkryté branky, když správně vyhodnotil situaci a před střelou udělal kličku Ewertonovi.

Chrudim dál pokračovala v power play, Záruba, který kombinoval v brankářském dresu, přidal ve 34. minutě svoji druhou branku, když důrazně došel za dorážkou po střele Pavla Drozda a snížil na 3:2 pro Plzeň. Chrudim v závěru usilovala při  power play o vyrovnání, ale z několika dobrých příležitostí vyrovnat nedokázala.

Po uplynutí čtyřiceti minut tak po roce propukly ve stejné hale mohutné mistrovské oslavy - futsalovým mistrem České republiky je potřetí ve své historii Interobal Plzeň!

Ohlasy aktérů:

Lukáš Rešetár (Interobal Plzeň): "Takhle jsem si to představoval, možná jen na tři zápasy, ale to nevadí, je to prostě bomba. Já jsem slavil první titul, sedmý, pak ten desátý, pak jsem byl také nadšený po tom prvním tady v Plzni. Ťohle už je taková třešnička na dortu."

Marek Kopecký (Interobal Plzeň): "Těžko se mi mluví, jsem strašně pyšný na všechny a bude pro mě strašně těžké to opouštět. Za čtyři roky tři tituly a jedno druhé místo. Opravdu se mi těžko mluví. Je to neskutečné, co jsme za čtyři roky dokázali. Co vím, koncepce zůstane stejná, kádr je na nějakém svém vrcholu, je potřeba do toho sáhnout. Někteří kluci budou se mnou končit. Ale Plzeň má mladé kluky, bude to možná chvíli trvat, než si to sedne, ale důležité je, aby Plzeň zůstala nastavená v tomto systému a tréninkovém procesu. Tituly pak mohou zase přijít."

David Drozd (Chrudim): "Já bych neřekl, že by nám chybělo štěstí, všechny zápasy, co jsme prohráli, byly vyrovnané, bylo to o branku. Šance jsme měli, alale v celé sérii jsme byli málo produktivní, a to rozhodlo. Rozhodovaly detaily, všechny tři zápasy jsme prohráli o gól a chybělo málo, abychom vyrovnali. Naše produktivita nás dostala, musíme na tom hodně zapracovat. Motivaci jsme měli velkou, nemám moc slov. Plzni gratuluji, nezbývá než pracovat dál a sebrat jí titul v příští sezoně."

| STATISTIKY

 

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827