Do třetího finále nenastoupili futsalisté vyloučení v tom druhém – Künstner a Valaderes. Navíc hned v první minutě došlo před chrudimskou střídačkou po Évertonově zákroku k tvrdému střetu tří hráčů, po kterém musel s bolestivým zraněním odstoupit Pavel Drozd a také otřesený Michal Seidler. Ze hry tak odstoupili na každé straně klíčoví hráči. Oba týmy od začátku vysoko svého soupeře presovaly, hrálo se ve vysokém tempu, obrany ale soupeře do vyložených šancí nepouštěly.

Ve třinácté minutě se Plzeň po přímočaré akci ujala vedení – Caio parádní skrytou přihrávkou uvolnil Ricka, který svoji slabší levačkou předvedl stejně povedené technické zakončení a přes Dudua poslal míč do sítě – 1:0! O dvě minuty později chyboval před vlastní brankou Koudelka a presující Vnuk srazil jeho odkop do chrudimské branky – 2:0!

Chrudimskou snahu o snížení zmařily jisté zákroky brankáře Vahaly, jedním z nich bylo vyražení Évertonovy střely z přímého kopu. Interobal obětavou obranou nebezpečné situace před Vahalou v závěru nepřipustil.

Sestřih branek

Chrudim začala druhý poločas hrát svoji power play, jako první pálil Dudu, jeho ránu ale Vahala vyrazil, stejně jako následnou Évertonovu ránu. Ve 23. minutě Chrudim dosáhla na snížení, když si Buchta srazil do vlastní branky nastřelený míč, stav byl 2:1. Ve 27. minutě podržel domácí Vahala, který zlikvidoval obrovskou šanci Petta, který obral Vnuka a zakončoval ze šesti metrů, plzeňský gólman zlikvidoval také Slováčkovu nebezpečnou dorážku. Ve dvacáté deváté minutě David Drozd trefil z dvanácti metrů břevno.

Tlak Chrudimi při power play pokračoval. Éverton měl k dispozici další přímý kop ve 30. minutě, Vahala ale jeho nepříliš umístěný pokus znovu bez problémů vyrazil. Došlo i na precizní pokus přes celé hřiště, který vyslal Vahala, jeho protějšek Dudu ale akrobatickým skokem třetí brance ve své síti zabránil. Čtyři minuty před koncem si brankářský dres oblékl Slováček a obhájce titulu šel do ostré power play. A vyplatilo se, tři minuty před koncem Pett vyrovnal, když dorazil míč z několika kroků do sítě. Felipe Conde v power play pokračoval i za nerozhodného stavu. Brankářský zákrok tak musel předvést také Slováček. Branka už ale nepadla a zápas šel do prodloužení.

Drama pokračovalo v prodloužení, kdy svoji silnou zbraň power play nasadila Plzeň s Holým jako brankářem v poli, trenér Conde kontroval formací, která vybojovala vyrovnání – v poli hrál s brankářským dresem Slováčkem. Plzeň zapsala na konci prvního prodloužení pátý kumulovaný faul.

Druhé prodloužení nabídlo podobný obraz hry, v brankářském dresu hrál pro změnu Koudelka, který se ale ve druhé minutě nestačil vrátit na střídačku a odehrál poměrně dlouhou dobu v brance. Ani jednomu týmu se však vítěznou branku vstřelit nepodařilo.

Na řadu tak přišly penalty. První série začala Vahalovým super zákrokem proti Évertonově střele k pravé tyči, Diece pak překonal Gerčáka ranou pod břevno: 1:0. Pett ve druhé sérii také nastřelil dobře se pohybujícího Vahalu, Rick ale trefil tyč – stále 1:0. Třetí sérii začal přesnou střelou Kubát, po něm šel kopat Štrajt a s přehledem překonal Gerčáka – 2:1. Čtvrtá série: Koudelka proměnil s přehledem, Caio ale prostřelil Dudua mezi nohama – 3:2 pro Plzeň. V páté sérii už musel Torres proměnit a zachoval pevné nervy. Rozhodující penaltu tak na sebe vzal Vnuk a poslal míč pod víko branky. Plzeň tak mohla začít slavit svůj druhý titul!

Sestřih penaltového rozstřelu

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Štrajt (hráč Plzně): "V lednu když přišel Diece a Caio, tak jsem si ani nepomyslel na to, že bych do zápasu nastoupil. Ten příběh se ale napsal neuvěřitelně krásně. Končil jsem v slzách. Nyní si troufnu říct, že to byl pro mě poslední futsalový dotek s balonem v profesionální futsalové kariéře. Je to šílené. Odehrává se u mě spousta emocí. Tento titul pro mě znamená hrozně moc. Celý tým měl obrovskou sílu, hráli jsme perfektní futsal, stříleli jsme spousty gólů, a když jsme museli zabrat, tak jsme prostě zabrali. Je neuvěřitelné, jakou vnitřní sílu u sebe Plzeň v posledních letech nachází."

Tomáš Koudelka (hráč Chrudimi): "Prvních deset minut jsme hráli docela slušně. Pak jsme dostali dvě branky. Při té druhé jsem předvedl něco, co příliš nepatří do finále, když jsem nahrál soupeři na gól, což mě na chvíli položilo. Řekl jsem si, že to zkusím pro kluky něčím odčinit. Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivně a byli jsme odměnění vyrovnáním. Za penalty se nikdo zlobit nemůže. Neměli jsme dopustit to, aby se už třetí zápas hrálo o všechno na penalty."

SK Interobal Plzeň - FK Chrudim 3:2 pen. (2:0,0:2 - 0:0), 4:3 pk

Statistiky

Záznam utkání

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827