Jako první udeřila v utkání Slavia. V 5. minutě vstřelil první a jediný gól Slavie v této sérii kapitán Homola parádní patičkou po nástřelu Slámy. Chrudimské snahy o vyrovnání likvidoval skvělý brankář Vondráček, který si do Heřmanova Městce přivezl neskutečnou formu. A jelikož ani Slavii své šance neproměnila, nesli si sešívaní do druhé půle hubené vedení 1:0. 

I ve druhé půli byly k vidění šance na obou stranách. Ujala se ta chrudimská. Ve 25. minutě srovnal křížnou ranou Pett - 1:1. Zápas mohly rozhodnout oba celky. Povedlo se to však Chrudimi. Ve 38. minutě otočil skóre David Drozd a dílo dokonal jeho bratr Pavel - 3:1.

Ohlasy aktérů zápasu

Martin Doša (hráč FK Chrudim): „Vždycky se říká, že třetí krok bývá nejtěžší, a tak to dnes opravdu bylo. Byl to festival neproměněných šancí, natrápili jsme se, ale jsme rádi, že nám to tam nakonec spadlo, jsme ve finále a nemusíme už podruhé do Prahy.”

Jan Homola (kapitán Slavie): „Myslím, že jsme to dnes mohli dotáhnout alespoň na remízu po základní hrací době a pak ještě něco vymyslet. Ale v druhém poločase jsme už točili jen šest lidí a sil nebylo tolik. Byl to od nás vynikající výkon, když zhodnotím celou sérii, tak jsme podávali skvělé výkony, kterým ale chyběly góly. Bez gólů se postoupit a vyhrát nedá. To je mi malinko líto, jedna věc je, že Dudu je skvělý brankář, ale druhá je to, že naše zakončení nebylo kvalitní. Je to škoda, výsledky mohly vypadat jinak, ale v play off je to jedno, jak zápas skončí. Na kluky jsem hrdý, letos nám sezona vyšla, semkli jsme se a dotáhli to s velice mladým týmem až do semifinále. Chrudim je podle mne nejlepší za posledních pět let, nemáme se za co stydět.“

| STATISTIKY

Kde se hrálo

H. Městec | SH

Více
Adresa Jiráskova 916, 538 03 Heřmanův Městec
Kategorie Kategorie A
Kapacita 150 sezení / 80 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 469695132