Opatrný zápas rozčísla až 19. minuta. Klíčový úvodní gól vstřelila Sparta. Brahimi se uvolnil na střed hřiště a střelou po zemi otevřel skóre - 0:1. Po přestávce bylo s Helasem ještě více zle. Cupák trestný kop se odrazil tak, že Mikus pelášil sám na brankáře Myktyjuka, kterého prostřelil - 0:2. Ve 33. minutě přišel další rychlá brejk Sparty po odraženém balonu a na konci akce zvedl ruce nad hlavu Hora - 0:3.

Domácí se vrátili do hry pět minut před koncem. Chytře rozehranou standardku úspěšně zakončil David Cupák. Na rozdíl jedné branky snížil Helas necelé dvě minuty před koncem při power play. Autorem gólu byl Mužík - 2:3. I přes závěrečný tlak se už domácím vyrovnat nepodařilo a sezona pro ně skončila konečným pátým místem. 

Ohlasy aktérů zápasu

David Cupák (hráč Helasu Brno): „V prvé řadě gratuluji Spartě k postupu do semifinále a za férově vedené čtvrtfinále z obou stran. Věděli jsme, že musíme být trpěliví a šance přijdou, bohužel jsme v prvním poločase zahodili nějaké šance, naopak soupeř se z jediné střely na branku dostal do vedení. Bohužel z naší standardní situace se míč odrazil přímo do běhu hráči Sparty, který samostatný nájezd proměnil. I tak jsme neskládali zbraně, ale opět naše přečíslení skončí brankou Sparty. Naše power play byla účinná, ale už jsme bohužel nestihli srovnat. Sparta si to zkušeně pohlídala a my jsme měli i trochu smůlu. Jen já sám jsem trefil tyčku a břevno. Celému týmu bych chtěl poděkovat za skvělou sezónu, která pro mě osobně skončila zklamáním, jelikož můj cíl byl semifinále. I když to nevyšlo, tak se ukázalo, že s Helasem se počítat musí a příští sezónu se vrátíme ještě silnější. Všem semifinalistům gratuluji, a ať vyhraje ten nejlepší.”

Jeton Rukovci (hráč Sparty): “Tohle je pro nás cenná výhra a postup. Jeli jsme pro postup a ten máme. Gratulace soupeři k vyrovnané sérii. Jeli jsme k zápasu s úspornou taktikou a možná vyhráli i s trochou štěstí, ale takový je futsal. Teď si chvilku odpočineme a začneme přípravu na semifinále.”

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152