Na úvodní trefu domácího Matheuse z dvanácté minuty reagoval Helas o čtyři minuty později: na poločasových 1:1 srovnal Havel. Spartě se ale vyvedl úvod druhé půle. Ve 22. minutě vstřelil gól Matheus i Kelmendi - 3:1. Helas se však vrátil do hry. Na rozdíl jednoho gólu snížil efektivní patičkou Mužík. A pak jako přes kopírák. Na Horovu trefu na 4:2 reagoval snížením Danko - 4:3.

Zlom přišel deset minut před koncem. Sparťan Hora znovu vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. Vzápětí dostal druhou žlutou kartu Matheus, ale Brňané přesilovku nevyužili. Poslední slovo měl na samotném konci domácí Fernandes, který skóroval do prázdné brány při power play Helasu - 6:3.

Ohlasy aktérů zápasu

Jiří Ježdík (hráč Sparty): „Dnešní zápas jsme si dodali sebevědomí pro další duely. Ze začátku to nebylo jednoduché, pak jsme se do toho dostali a ze začátku druhého poločasu jsme dali potřebné branky. Helas nic nezvdával, ale my jsme ukázali vždy včas, že jsme branky dávat nezapomněli. Ubránili jsme oslabení a zaslouženě jsme vyhráli."

Jan Havel (hráč Helasu Brno): „Dnes jsme si bohužel nezasloužili vyhrát. Sparta skórovala de facto ze všeho, co se jí nabídlo. Převyšovala nás v mnoha ohledech hry. Ve středu v domácím utkání snad hnaní diváky budeme muset zlepšit každý aspekt naší hry a vynutit si pátý velikonoční zápas na Spartě."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kategorie Kategorie A
Kapacita 400
Rozměry 40 x 20 m
Povrch EUROswing 78 S/omnisports speed
Telefon 222204103