Na první gól se čekalo dlouhých patnáct minut. Gólový účet letošního play off otevřel symbolicky jeho historicky nejlepší střelec - Lukáš Rešetár. Plzeň po vstřelené brance rázem přidala další dvě a vedla 3:0. Belej sice snížil, ale Plzni vrátil tříbrankový poločasový náskok Rick.

Ve druhé půli Interobal navýšil své vedení na 6:1 a jakoby se uspokojil. Perštejn totiž do konce utkání snížil na 4:6 a zdramatizoval koncovku. Jedním ze střelců byl také veterán Michal Salák, který se v nejvyšší soutěži trefil poprvé od 17. května 2017. Na výhře domácích to ale nic nezměnilo. 

Ohlasy aktérů

Michal Holý (hráč Plzně): „V prvním poločase jsme jasně dominovali a tím druhým jsme si výkon pokazili. Zápas jsme měli pod kontrolou, dostali jsme se do vedení až 6:1, ale během jednoho střídání jsme věnovali soupeři dva góly. Zbytečně jsme to zdramatizovali, i když si myslím, že i tak jsme to měli pod kontrolou.“

Radek Novák (brankář Perštejnu): "Potřetí v sezóně jsme s Plzní dokázali hrát vyrovnané utkání a opět jsme ukázali, že to s nimi jde. Je pravda, že opticky to díky power play soupeře může vypadat jednostranně, ale na tohle jsme připravení. Teď se těšíme na domácí zapas, kdy nás doufám přijde podpořit opět plná hala a my budeme chtít přetavit dobré výkony ve vítězství!”

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827