Trenér Zdeněk Sláma se musel obejít bez zraněných Radima Záruby a Zdeňka Sity, nemocného Antonína Hrdiny, do hry ještě nemohl naskočit ani David Jošt. Slávisté nezačali dobře, mladý reprezentant U19 Radek Šiler se dostal v úvodu do dvou dobrých střeleckých pozic, z té druhé ve třetí minutě už Žežulku prostřelil a Mělník vedl 1:0.

Obrat na sebe nenechal dlouho čekat. Uzdravený Křemen zatáhl v páté minutě míč a před zakončením mu ho Sváta ukopl přímo do vlastní sítě, bylo vyrovnáno 1:1. V sedmé minutě si Křemen už s koncovkou poradil, když si zkušeně počkal na pohyb domácího gólmana a zakončil technicky k tyči. Třetí branka měla týmový rukopis, do kontru se zapojili hned tři hráči, na konci Martin Brychta přihrál vzorně Janu Homolovi a kapitán navýšil zblízka vedení Slavie na 3:1.

Po přestávce už další branka nepadla, blízko k jejímu vstřelení byl Matúš Ševčík, ale jemu nebylo tentokrát přáno. V dobré pozici zakončoval také Filip Vaktor, obrana oba jeho pokusy stihla zablokovat. Do hry naskočili také oba slávističtí reprezentanti do devatenácti let Lukáš Kuča a Filip Tilinger. Mělník začal hrát sedm minut před koncem power-play, kterou červenobílí ale vzorně odbránili, Olympik se dostal jen k nebezpečným nástřelům na zadní tyč. Spolehlivě tým podržel v několika klíčových momentech brankář Žežulka, který v minulé sezoně v Mělníce působil.

Ohlasy aktérů zápasu

Pavel Šuba (vedoucí Olympiku): „První poločas byl pro mě obrovským zklamáním z výkonu a nasazení hráčů. Jakoby to ani nebyli hráči Olympiku. Bez chutě, bez pohybu a v klusu. Za to Slavie hrála tak, jak jsme měli hrát my. Nasazení, rychlá hra do obrany. Úplně mi vzali radost. Řekl jsem jim o poločase v šatně. Do druhé půle už zase nastoupili s modrým srdcem. Ale už to nestačilo, góly se i přes velkou převahu vstřelit nepodařilo.”

Jan Křemen (hráč Slavie): "To, že to tam spadlo dvakrát po mých akcích, neznamená, že celý tým nehrál dobře. Dneska jsme to všichni dozadu odmakali poctivě, dobře jsme i zavírali nástřely na zadní tyč. Takhle to přesně má vypadat. Musím přiznat, že při mém prvním gólu bylo dobře, že mi obránce míč sebral a poslal to do sítě, protože já bych gól sám nedal. Při tom druhém jsem počkal, co udělá gólman - zůstal stát, tak jsem to trefil nahoru na přední tyč. Jsme rádi, že jsme to tady zvládli, vyhrát v Mělníce není nikdy jednoduché."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kategorie Kategorie A
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch PVC
Telefon 315622044