Do zápasu s Perštejnem postavil chrudimský trenér poprvé i nejnovější akvizici Petta, který se do svého soupeře na palubovce pořádně zakousl. Hned při svém prvním střídání měl dvě slibné příležitosti, obě mu ale pozorný brankář Treml pokryl. Spartak se v úvodních minutách hodně soustředil na hru na vlastní obranné polovině a přinášelo mu to úspěch až do osmé minuty.

V ní totiž David Drozd našel na zadní tyči Matěje Slováčka, který již neměl příliš složitou práci. Náskok však domácím vydržel jen několik sekund, v téže minutě totiž Capinha a Dudu vytvořili výraznou neshodu, ze které těžil do prázdné branky zakončující Daniel Klíma - 1:1.

Ve zbytku první půle se již prosazovali pouze chrudimští futsalisté. V rozmezí 11. a 15. minuty se dvakrát prosadil Everton, chvíli na to využil nepřesnosti v rozehrávce soupeře Matěj Slováček a stal se druhým dvougólovým střelcem v utkání. Minutu před koncem dokonal hattrick nahrávek David Drozd, který v akci dva na jednoho narazil Martinovi Došovi a ten upravil na poločasových 5:1.

Po přestávce však došlo ke změně. Spartak Pernštejn hned od začátku zvolil hru v power-play, díky které se snažil držet míč a chtěl trochu více zaměstnat brankáře Dudu. V úvodu sice hodně ztráceli míč, čehož například využil Everton k dokonání hattricku, následně ale předvedli parádní kombinaci, na jejímž konci zaznamenal druhou branku Perštejnu Caio.

Diváci v zaplněné hale v Heřmanově Městci viděli dále ještě také kuriózní vlastní gól Daniel Klímy, střelu přes celé hřiště v podání brankáře Dudu či dvě gólové radosti Romana Mareše. Chrudim porazila Perštejn výsledkem 10:2 a znovu prohání skóre plzeňského Interobalu v boji o čelo tabulky.

Ohlasy aktérů zápasu

David Drozd (hráč FK Chrudim): „Myslím si, že můžeme být s výsledkem spokojeni. Samozřejmě, dvě inkasované branky nejsou to, co bychom si představovali. Vypadalo to i docela dobře, dostáváme se do větší a větší formy, musíme ještě zapracovat na bránění power play, protože v ní měl soupeř poměrně dost šancí.”

Lukáš Treml (brankář Spartaku): "Dnešní zápas byl pro nás ukázkou futsalu. Hráli jsme s nejlepším týmem v lize a bylo to od prvních minut znát. Snažili jsme se dát do zápasu vše, ale soupeř byl lepší. Teď se musíme rychle oklepat a myslet už na zápas s Libercem, ve kterém budeme chtít urvat tři body za každou cenu.”

| STATISTIKY

Kde se hrálo

H. Městec | SH

Více
Adresa Jiráskova 916, 538 03 Heřmanův Městec
Kategorie Kategorie A
Kapacita 150 sezení / 80 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 469695132