Utkání mělo speciální podtext pro obě strany. Hostující Helas chtěl napravit svoje zaváhání z prvního společného utkání, ve kterém hostující futsalisté z Olomouce dokázali naplno bodovat a odvést si z Brna plný počet bodů. Brněnští futsalisté dále chtěli navázat na skvělou výhru nad pražskou Spartou a dostat se tak na čtvrtou příčku 1.FL, zaručující lepší výchozí pozici pro zápasy Play-off. Pro domácí futsalisty tímto zápasem začal boj o udržení v naší nejvyšší futsalové lize, a proto bylo nutné získat první ligové body v roce 2023.

Do utkání lépe vstoupili futsalisté Helasu, kteří po rychlé kombinaci otevřeli skóre. Na tento gól ještě domácí SK UP dokázalo zareagovat a díky Brázdilovi se skóre znovu měnilo. Helas však od té doby začal plnit své taktické pokyny a dokázal eliminovat silné protiútoky domácích futsalistů. Díky tomu dokázali brněnští převzít futsalovou taktovku a začít diktovat tempo prvního poločasu. Výsledkem toho bylo navýšení skóre na poločasových 1:4 z pohledu domácího celku.

Do druhého poločasu skvěle vstoupili domácí futsalisté, kteří mají statisticky daleko lepší druhé půle. Díky skvělé fyzické připravenosti hanáckého týmu byli domácí schopni mobilizovat všechny své síly a pustit se do hostujícího celku na plný plyn. Domácí futsalisté skvěle rotovali, vysoko pressovali a jejich přihrávky byly přesné. Brněnští futsalisté na druhé straně nedokázali navázat na výkon z první půle. Domácí SK UP díky třem brankám Minxe, Brázdila a kapitána Lošťáka, dokázali vyrovnat utkání. Ke konci zápasu se začaly projevovat emoce na obou stranách, avšak rozhodčí utkání skvěle zvládli a dokázali dovést utkání do konce, aniž by se některý z domácích nebo hostujících futsalistů zranil.

Ohlasy aktérů zápasu

Jakub Řičica (vedoucí SKUP): "Po velice nevýrazném a vlažném poločase z obou stran jsme si řekli, že musíme naši hru změnit! Začali jsme šlapat a vysoko presovat. Soupeři to nevonělo a přineslo to ovoce alespoň ve formě remízy."

Bohumír Doubravský (hráč Helasu Brno): „Z Olomouce odjíždíme bohužel jako poražení i přesto, že jsme remizovali. Opět jsme nedokázali dohrát zápas, který byl v naší režii, do vítězného konce. Musím však smeknout před hráči z Olomouce. Za stavu 1:4 o poločase nesklopili hlavy, ale zápas odjezdili až do konce. Hráli na riziko a přineslo to své ovoce. My teď musíme dát hlavy nahoru. V pátek nás totiž čeká jiný oříšek v podobě Interobalu Plzeň, což bude úplně odlišný zápas.”

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Velká Bystřice | SH

Více
Adresa 8. května 67, 783 53 Velká Bystřice
Kategorie Kategorie A
Rozměry 40 x 20 m
Povrch guma
Telefon 730195235
Email sipekmartin@seznam.cz