"Ano, je to tak. Rekord potvrzen. Vyšší výsledek v nejvyšší soutěži nepamatuji," potvrdil nový rekord statistik futsalu Miroslav Srb. Ten držela do pátku Sparta, které porazila VŠB-TU Ostrava 26:2.

Již po dvou minutách bylo zřejmé, že se utkání bude ubírat jasným směrem. V čase 1:51 totiž domácí rozvnili už počtvrté síť za Liborem Gerčákem. Následně se skóre až do 10. minuty nepohlo, poté však narůstalo rychlým tempem. Marek Kopecký své hráče jasně instruoval, ať nastřílejí co nejvíce branek. Mezi střelci se nejvíce střídali Lukáš Rešetár, Michal Seidler a nová posila Caio. Do kabiny odcházeli v poločase domácí s vedením 13:0.

Ve druhém dějství se gólostroj domácích rozjel po necelých pěti minutách. Adam Knobloch během dvou střídání nasázel hattrick, prosadil se také navrátilec na palubovku Tomáš Vnuk. Skóre rostlo v pravidelných intervalech a domácí kouč v závěru sáhl také k power-play. Díky té se výsledek zastavil až na cifrách 27:0. Tento výsledek znamená historicky nejvyšší vítězství v české lize. Domácí zaznamenali také největší počet nastřílených branek jedním týmem v utkání.

Ohlasy aktérů zápasu

Adam Knobloch (autor hattricku Plzně): „Bylo to akorát o tom, kolik dáme gólů. Samozřejmě jsme nechtěli nic podcenit, ale náš jednoznačný cíl je nasázet co nejvíce gólů, abychom Chrudimi ve skóre odskočili, jelikož to může rozhodovat. Dnes to bylo těžké hlavně pro soupeře.“

Petr Svoboda (PR manažer Nejzbachu): "Upřímně nevím, co k tomuto utkání říct, protože hodnotit není z naši strany co. Plzni gratulujeme k vítězství a přejeme hodně štěstí do zbytku sezóny."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827