První šance utkání, která byla taková, že si ji diváci mohou pamatovat i po utkání, přišla v páté minutě. Na svědomí ji měli hosté. Helas ani ne minutu na to vyrovnal počet šancí na vstřelení gólu, ale skóre se neměnilo. Ukazatel skóre ukazoval dvě nuly i ve 14.minutě. Míč končí po velké šanci pražanů v rukou domácího brankáře Marka Konečného. O necelé dvě minuty později se divákům v hale naskytla podobná situace, ale Konečný tentokrát míč vyráží. Nakonec tedy první poločas končí bez branek.

Druhý poločas začal pro Helas velmi dobře. Ve 23. minutě zúročil Mužíkovu přihrávku v úvodní gól utkání MATEJOV - 1:0. V polovině 25. minuty bylo srovnáno. MATHEUS poslal míč za záda Konečného - 1:1. Srovnaný stav nevydržel ale dlouho. Minutu po brance Sparty je tu spolupráce Davida Cupáka s Milanem SVOBODOU a druhý jmenovaný dává na 2:1. Následně bylo k vidění několik vypjatých situací na obou stranách. Skóre zůstalo ale stejné až do 33. minuty. Přihrávku Poula přetavil v branku Lukšija - 3:1. Hosté ještě tento zápas nevzdali a snižují vedení Helasu na jednu branku. Autorem tredy do černého byl RUKOVCI - 3:2. Sparťané to pak zkouší i bez brankáře, ale střela Matheuse teď zamířila těsně nad bránu domácích.

Body tedy zůstávají doma a Helas se tak dotahuje v tabulce na čtvrtou Spartu na rozdíl jednoho bodu, ale pražané mají zápas k dobru. I v dalším domácím utkání čeká na Helas tvrdý oříšek, který ale budou chtít brňané rozlousknout. Tentokrát totiž na Vodovu přijede 3.2.2023 SK Interobal Plzeň.

Ohlasy aktérů zápasu

Tarik Lukšija (hráč Helasu Brno): „Po nezvládnutém utkání v Liberci jsme tento pátek museli získat ztracené body. Celý týden jsme se na důležitost utkání připravovali fyzicky a hlavně psychicky. Opět jsme do poslední chvíle nevěděli, s čím Sparta přijede, ale to nás nějak neomezovalo v přípravě. My jsme byli připravení na všechno. V poslední chvíli jsme viděli sestavu Sparty a změnili jsme trošku bránění. Průběh utkání tomu i odpovídal. My jsme diktovali hru a Sparta čekala na protiútoky. Když jsme dali branku na 3:1, tak šla Sparta okamžitě do power play, díky které jsme se dostali trošku pod tlak, ale nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce a bereme důležité tři body!”

Beni Simitči (trenér Sparty): "Zápas jsme si prohráli sami dvěma vlastními góly, a protože nám chybělo trio hráčů Brahimi, Kelmendi, Maxharraj. Chyby možná pramenily z únavy, ale dát si dva vlastňáky jsem ještě za takovou dlouhou kariéru, co mám, nezažil. Nicméně musím před kluky smeknout, protože ti, co hráli, hráli v průměru třicet minut! Helas jsem dlouho neviděl tak slaboučký, ale i přesto vyhrál, i když dal jen jeden gól, za což jim samozřejmě gratuluji."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152