Lepší vstup do zápasu si Démoni nemohli přít, když už v první minutě uvolnil u lajny Macháček Petra Výborného, který prostřelil brankáře Tremla a Démoni hned od úvodu vedli 1:0. O dvě branky to bylo v páté minutě, když před branku dával Výborný, kam si naběhl Dominik Šup, který překvapil brankáře Tremla, když byl u míče dřív a uklidil ho do branky – 2:0. Svou druhou branku v zápase přidal Dominik Šup v osmé minutě, kdy dostal míč od Abrháma obtočil se ve středu kolem obránce a uklidil míč k tyči – 3:0. Za pár vteřin už to bylo 4:0, když vybojoval Havrda na obrané polovině míč, předal ho Muameru Mešičovi, který s míčem prošel ze své poloviny až před branku, kde prostřelil brankáře Tremla. První branky se Perštejn dočkal v deváté minutě, když chybu v power-play domácích potrestal Cesar Caio brankou do přes celé hřiště do odkryté branky domácích – 4:1. Na 5:1 upravil ve čtrnácté minutě Martin Macháček, kterému předložil před odkrytou branku míč Muamer Mešič. Poslední branku prvního poločasu vstřelil Petr Výborný, kterého výhozem Kirov a Výborný při power- play Perštejna prostřeli posledního hráče v cestě Daniela Klímu mezi nohy – 6:1. Za tohoto výsledku se odcházelo do kabin.

Vstup do druhého poločasu mněl lepší Perštejn, když od začátku hrál power-play, kterou poprvé využil ve dvacáté čtvrté minutě, když se dostal ke střele Daniel Klíma, který uklidil míč pod břevno Kirovovi branky – 6:2. za dvě minuty to bylo už jen o tři branky, když od Klími míč na střed Cesar Caio, který se obtočil kolem obránce a uklidil míč do branky – 6:2. Za minutu později opět Cesar Ciao, se po přihrávce Klímy obtočil kolem obránce a prostřelil Kirova – 6:4. Za minuty vistihl špatnou přihrávku při power-play Ondřej Havrda, který trefil odkrytou branku hostů – 7:4. Ve třicáté první minutě završil hattrick Dominik Šup, kterého našel přes šíři hřiště Výborný a Šup prostřelil brankáře Tremla – 8:4. Za minutu završil hattrick i druhý hráč domácích Petr Výborný, který vystihl rozehru Perštejna při power-play a trefil prázdnou branku – 9:4. Ve třicáté třetí minutě zatáhl za záchranou brzdu Tavares, který stáhl Mešiče unikajícího na prázdnou branku a byl vyloučen. Přesilovku Démoni využili, když dostal od Mešiče namazáno na volej Matěj Maur, který si s nabídnutou šancí poradil na výbornou a uklidil míč do protipohybu brankáře a završil tak „desítku“ v brance hostů – 10:4. Snížit se Perštejnu povedlo pět minut před koncem zásluhou Jiřího Chmelana, který procedil míč mezi nohama Kirova – 10:5. Poslední branku zápasu vstřelil Dominik Šup, který vybojoval na vlastní polovině míč při power-play hostů a trefil prázdnou branku hostů a uzavřel tak na konečných 11:5.

Ohlasy aktérů zápasu

Martin Macháček (hráč Démonů): "Dnes jsme předvedli skvělý týmový výkon od první minuty. Jsme rádi, že jsme tento zápas zvládli. Jsou to pro nás důležité tři body v boji o záchranu. Teď už se ale zase musíme soustředit na další důležitý zápas, který nás čeká v pátek v Liberci."

Daniel Klíma (hráč Spartaku): "Zápas se mi hodnotí velmi těžko, přijeli jsme ve velmi nízkém počtu hráčů, ale zápas jsme vyhrát. Řekli jsme si, co chceme hrát, ale bohužel jsme to od první minuty neplnili. Za to jsme byli potrestáni čtyřmi brankami. Po poločasové pauze jsme chtěli zvrátit utkání, což se nám povedlo. Snížili jsme na rozdíl dvou branek, ale individuální chyby nás stály body. Chceme na tento výsledek zapomenout a připravit se na další zápas."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982