Úvod zápasu se Liberci nevydařil. Po nastřeleném břevně přišla ve 4. minutě ČK pro Dominika Vogta, který trefil nabíhajícího Poula a FTZS šel do oslabení. To Brno využilo a ujalo se vedení – 1:0. Srovnání přišlo zanedlouho, kdy se po parádním pasu prosadil na zadní tyči KAZDA – 1:1

Brno poté opět odskočilo a to po nástřelu z rohu – 1:2 z pohledu domácích. V 10. minutě zavřel zadní tyč Lukšija a bylo ještě hůř – 1:3. Liberecké dostal do hry svou individuální trefou MAREK BÍNA, který si pohrál s obráncem a vymetl šibenici – 2:3

Liberec byl v první dvacetiminutovce nedůsledný v situacích a dotáhl poločasové skóre na nelichotivých 2:5, kdy se za hosty trefil ještě Poul a Matejov.

Druhá půle byla ze strany libereckých úplně o něčem jiném. Byť se hned po pauze stihl prosadit ještě hostující Mužík – 2:6, tak to bylo ze strany hostů vše. Liberec odstartoval stíhající jízdu. Na 3:6 se prosadil přízemní střelou JAKUB DANĚK. Snížení na 4:6 přišlo po pohledné akci Kazdy, který naservíroval míč VIKTORU ŽAMPOVI. Pátá branka Liberce padla ze sálovky VOJTY NOVOTNÉHO, který mířil bodlem přesně k tyči no a srovnání zařídil tradiční liberecký kanonýr MAREK BÍNA, který se uvolnil na straně a chytrou ranou mezi nohy propálil brněnského brankáře – 6:6

Závěr přinesl ještě velké drama. Liberci bod nestačil. Novotný stihl napálit brankovou konstrukci a v poslední vteřině utkání slibně se rozvíjející akci vykopl z brankové čáry hostující Zdráhal. FTZS si tak připsal na své konto již pátou remízu v sezoně!

Ohlasy aktérů zápasu

Matyáš Kazda (hráč FTZS): "Chybělo nám štěstíčko, nastřelili jsme břevno a snad dvě tyče, bohužel nám ten kousek štěstí chybí v zápasech. Věřím, že se nám to v ostatních zápasech vrátí.”

Pavel Bína (hrající předseda Liberce): "V zápase jsme prospali první poločas. Brno bylo velmi důsledné jak v obranné fázi, tak v té útočné a zaslouženě vysoko vedlo. Druhá dvacetiminutovka byla z naší strany úplně o něčem jiném. Soupeře jsme včas dostupovali, vyhrávali souboje, hýřili pohybem a pomohli si také velmi citlivě ve hře v pěti. Utkání se v závěru mohlo překlopit na obě strany. Vzhledem k vývoji a síle soupeře bychom bod brali, ale nebudeme se tajit tím, že jsme z remízy zklamáni, jelikož jsme v posledních minutách mohli o třech bodech rozhodnout z několika situací, kde chyběl už opravdu jen kousek. Chtěl bych Brnu poděkovat za tvrdé, ale férové utkání, které nakonec vítěze nenašlo."

Milan Svoboda (hráč Helasu Brno): „Zápas se mi hodnotí velice těžce. Vyhraný zápas jsme si vlastními chybami pokazili sami. Bohužel nám chybí větší klid a přehled ve vypjatých situacích, kdy můžeme soupeři odskočit a zápas si pohlídat. Nakonec můžeme být ještě rádi za bod, jelikož vteřinu před koncem jsme vykopávali míč z brankové čáry. Můžeme jen litovat, protože jsme si mohli upevnit vysněné páté místo tabulky.”

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Liberec | Dukla

Více
Adresa Jeronýmova 522, 46007 Liberec
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 800 sezení
Rozměry 40 x 20 m
Povrch polyuretan
Telefon 973261577