První poločas se nevyvíjel dle představ trenéra domácích. Hosté sice přijeli v okleštěné sestavě, ale obraný val a hra na brejky slavila úspěch a byl to právě Nejzbach, který měl šance na vedení v zápase, Formáček ani Palátka však nedokázali procedit míč za záda brankáře Cristiana. Na druhé straně likvidoval střelecké pokusy s klidem jemu vlastním Libor Gerčák. Do kabin se šlo za bezbrankového skóre.

Nervózní domácí příznivci se dočkali rozuzlení až v druhé půli. Sparta do ní vstoupila mnohem aktivněji a pohybově lépe vybavená. Rozvázané nohy využil jako první ke skórování Martin Hora, když střelou z blízka propálil bránkáře hostů. Mýto se snažilo stále dodržovat svou taktiku, a na to se trenér Simtči rozhodl zareagovat vytažením Cristiana k půlící čáře. To přineslo své ovoce po půl hodině hry, Kelmendi našel před práznou brankou Rukovciho a bylo to 2:0. Výsledek 3:0 uzavřel rovněž po sehrávce Kelmendiho Mikus. Na závěr se mohl ještě radovat Rukovci, ale trefil pouze břevno. Na skóre nezměnila nic ani závěrečná powerplay Vysokého Mýta.

Ohlasy aktérů zápasu

Cristiano (brankář Sparty): "Byl to pro nás těžký zápas. Nehráli jsme úplne dobře první poločas dopředu. V poločase jsme si něco řekli a nakonec zápas dotáhli do vítězného konce. Důležité je, že jsme zase konečně vyhráli za tři body."

Libor Gerčák (brankář Nejzbachu): "K utkání jsme zajíždějí v okleštěné sestavě, ale i tak jsme utkání zvládli vcelku dobře. Škoda nevyužitých šancí v prvním poločase, utkání se mohlo vyvíjet jinak. Spartě gratulujeme ke třem bodům."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kategorie Kategorie A
Kapacita 400
Rozměry 40 x 20 m
Povrch EUROswing 78 S/omnisports speed
Telefon 222204103