Po ligové výhře Plzně a pohárové jízdě Sparty se tentokrát zrodila remíza. V prvním poločase, který přinesl zábavu hned z úvodu, šla do vedení Plzeň. V 6. minutě se po chybě domácích v rozehrávce prosadil Rešetár. Vyrovnáno bylo o šest minut později. Po milimetrovém rozehrání rohového kopu Mikusem se před brankou uvolnil Fabricio a pohotově uklidil míč za záda brankáře Vahaly. V dalších šancích se činili brankáři nebo jako v případě Maxharraje branková konstrukce. Rozuzlení prvního dějství přinesl 14 vteřin před koncem Maxharraj, který po brejku a sehrávce Rukovciho poslal, i s přispěním skluzujícího Rešetára, Spartu do vedení.

V úvodu druhé půle trefil tyč Maxharraj. Následovala pasáž, která přinesla šance na obou stranách, ale také spoustu nepřesností. Plzeň uspěla až pět minut před koncem, kdy se při powerplay prosadil Holý. V závěru již nikdo nechtěl udělat chybu a tak utkání skončilo remízou 2:2.

Ohlasy aktérů zápasu

Beni Simitči (trenér Sparty): Kdyby mi před zápasem někdo nabídl remízu, tak bych ji bral hned. Teď po zápase mám smíšené pocity, protože nás dělilo pět minut od vítěztví. Myslím si, že o pár šancí jsme byli blíže my k vítěztví, ale nakonec i remíza není špatná. Doma jsme letos neporažení a to je první plán. Chceme, aby to zůstalo i po Novém roce."

Lukáš Rešetár (kapitán Plzně): „Očekávali jsme těžký zápas a to se potvrdilo. Měli jsme lepší vstup do zápasu, ujali jsme se vedení a probíhalo to, jak jsme chtěli. Bohužel jsme v prvním poločase udělali dvě hloupé chyby a Sparta byla produktivní a proměnila. Měli jsme šance, dali jsme i tyčku, takže si myslím, že jsme si nezasloužili prohrávat o poločase. Do druhé půle jsme zvedli tempo a Spartu jsme do ničeho moc nepouštěli. Šancí jsme neměli tolik, ale myslím, že na vítězství tam něco bylo. Z power play jsme vyrovnali na 2:2 a zvažovali, jestli v tom pokračovat, ale nakonec jsme to dohráli klasicky. Je to ztráta, ale ten bod bereme.“

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kategorie Kategorie A
Kapacita 400
Rozměry 40 x 20 m
Povrch EUROswing 78 S/omnisports speed
Telefon 222204103