Utkání začalo podle předpokladů, Plzeň se ihned snažila dostat do zakončení, výraznější příležitost si ale nevypracovala. Do vedení mohli jít v 7. minutě hosté, situaci dva na Lukáše Němce ale skvěle vyřešil Lukáš Rešetár, který ve skluzu zabránil libereckým skórovat. Po dalších příležitostech Severočechů se přeci jen ujala vedení Plzeň. Přečíslení s Lukášem Němcem na půlce využil Lukáš Křivánek, který dostal předvánoční dárek od Adama Knoblocha v podobě přihrávky před prázdnou branku. Poté se musel opět činit Lukáš Němec, který zlikvidoval další dva úniky hráčů FTZS. Více gólů v prvním poločase nepadlo a Inteorbal tak šel do šaten s hubeným vedením 1:0.

To se však velmi rychle rozrostlo z kraje druhého poločasu. Postupně se v rozmězí 21. až 23. minuty trefili Michal Holý, Michal Seidler a jednu branku si dali hosté vlastní. O pět minuty později šel hostující Bína sám na Ondřeje Vahalu, který vystřídal Lukáše Němce do druhé půle. Libercký útočník byl plzeňským brankáře vychytán a održený míč sebral Adam Knobloch, jenž poslal do brejku Michala Seidlera. Ten zasekl obránce soupeře a uklidil míč k tyči - 5:0. Šestý gól Plzně přidal Lukáš Rešetár, který v polovině 31. minuty procedil míč ranou z deseti metrů přes brankáře. Pět minut před koncem si svůj hvězdný okamžik vybral Ondřej Vahala, který s pomocí teče obránce skóroval a zvýšil na 7:0. Poslední gól utkání si vzal na starost Adam Knobloch, který do prázdné branky na zadní tyči zakončil parádní kombinaci celého týmu.

Ohlasy aktérů zápasu

Peter Kozár (hráč Plzně): "Musím dnes pochválit soupeře, který nám nedal nic zadarmo. Rozhodli jsme rychlými góly po přestávce, kdy jsme konečně využili šance. Děkujeme našim fanouškům za podporu po celý rok a jsem rád, že jsme se s nimi rozloučili vítězně!"

Karel Vrabec (trenér Liberce): "Mrzí nás ten jednoznačný výsledek. Během zápasu jsme šli několikrát sami na brankáře, ale nedokázali jsme tyto situace správně vyřešit. Domácí potvrdili svou kvalitu a přetavili naše chyby v góly.”

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827