Nejzbach do tohoto utkání šel s jednoznačným cílem, a to získat tři body, jenže v první půlce vysokomýtským chyběl pohyb a důraz. Nejzbach se do šancí dostával, ale v brance střely jednoduše pokrýval Klečka. To v 11. minutě vystřelil Martin Gajdoš a propálil všechno 0-1. Nejzbach v tu dobu byl jak opařený, protože si vývoj utkání představoval jinak do šancí se tlačil jenže střelám chyběla razance. Ústí se snažilo na konci poločasu držet čas tím, že hrálo power-play pouze na udržení vedení do poločasu, to se hostům také povedlo.

O poločase utkání v kabině Nejzbachu proběhla bouřka realizační tým nebyl vůbec spokojen s přístupem hráčů. Nástup na hřiště, ale Nejzbachu vůbec nevyšel a Ústí se ve 22. minutě radovalo po brance Vobořila - 0:2. Nejzbach se ani ve druhém poločase nemohl dostat do tempa a když už se do šance dostal, tak ji Klečka zneškodnil. Ve 30. minutě se ale vysokomýtší rozjeli především Jozef Stránský, který po skvěle vybojovaném míči od Davida Formáčka snížil - 1-2. Ve 32. minutě se ke střele odhodlal Jiří Janoušek, který skvěle propálil Klečku - 2:2. Nejzbach byl v euforii, protože příšla 33. minuta a Jozef Stránský znovu přesně zakončil a otočil utkání - 3-2. Ve 34. minutě skvěle vybojoval míč Michal Jiráský, který už měl situaci jednoduchou a zakončoval do prázdné - 4-2. Ve 38. minutě se nejprve prosadil David Formáček a Jozef Stránský, který vstřelil hattrick a stav byl rázem 6-2. Jozef Stránský Stránský byl, ale při chutí a ve 40. minutě si připsal již svůj čtvrtý gól - 7:2. Nejzbach poté už slavil a Ústí pouze korigovalo brankou Nováka - 7:3. V tomto utkání patří především poklona pro Jozefa Stránského, který si přípsal čtyři branky a dvě asistence a Nejzbach se díky tomuto vítězství drží v boji o záchranu v 1. Futsal lize.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Jiráský (hráč Nejzbachu): "Jsem rád, že jsme zápas zvládli a zůstali ve hře o záchranu. Chceme ukázat, že se z Mýta budou vozit body jen těžko a nikomu nic nedarujeme. Utkání bylo bojovné, ale tři body máme zaslouženě my!"

Matěj Čapek (hrající předseda Rapidu): "Těžko se hledají slova poté, co v tak důležitém utkání vedeme 2:0 a nakonec prohrajeme 3:7. Situace začíná být komplikovaná, ale ne beznadějná. Vše máme stále ve svých rukách, i když tato porážka hodně bolí."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Vys. Mýto | DM

Více
Adresa Generála Závady 118, Vysoké Mýto
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 200 stání
Rozměry 39 x 18 metrů
Povrch palubovka
Telefon 465421777