Jen několik desítek minut před výkopem zápasu vypadli fotbalisté Brazílie s Chorvatskem ve čtvrtfinále Mistrovství světa ve fotbale v Kataru, a tato skutečnost jako by se v prvním poločase promítla i na výkonu chrudimského týmu, jehož velkou enklávu tvoří právě Jihoameričané. A o nich je známo, že fotbalem žijí... Naopak Mělník začal sympaticky a hned po dvaceti vteřinách hry mohl jít do vedení, loženku Šustra musel likvidovat gólman Dudu. Pak se však již střetnutí odehrávalo v režii favorita, který se také ve 3. minutě ujal vedení, když se nádherně z úhlu trefil Pavel Drozd.

Jenže od té doby se stav dlouho neměnil. Hrálo se sice prakticky pouze na jednu branku, díky výtečným zákrokům gólmana Šandy a řadě nepřesností se však skóre neposouvalo. Trenér Conde nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen, a tak si vzal v 10. minutě oddechový čas, který přinesl své ovoce, když pouhou půlminutu po rozehrávce zvýšil na 2:0 Torres. Jinak ale Středočeši výborně bránili a navíc vyráželi ze své ulity k rychlým kontrům, a po jednom z nich a ráně Wildera se musel opět vyznamenat Dudu. V 17. minutě měli domácí i trochu smůly, neboť se do rány Davida Drozda postavila tyč. A tak se k překvapení všech stav měnil na druhé straně. Třicet vteřin před sirénou neudržel Dudu nástřel Šuby a před Joao zívala jen prázdná klec. Určitou zajímavostí tohoto poločasu také je, že v něm nebyl odpískán ani jeden faul.

Po změně stran konečně začala Chrudim „trošku hrát svůj futsal“ a po šancích Davida Drozda a Slováčka se ve 23. minutě prosadil zmiňovaný David Drozd, který využil rozestoupení soupeřovy obrany – 3:1. Jenže další uklidnění nepřicházelo, mělnická obrana dál betonovala a udržovala tak přijatelný výsledek. Ve 29. minutě potěšil všechny fanoušky v hale svým chytrým uvolněním Pavel Drozd, míč ale opět zastavil v cestě do sítě Šalda. O minutu později se však již tento chrudimský útočník svého druhého gólu v zápase dočkal, a to po spolupráci s bratrem Davidem.

O čtyři minuty později upravil stav na 5:1 po samostatné akci Balog a domácí začali na palubovce dominovat. Chvilku nato orazítkoval tyč David Drozd, avšak naštěstí nemusel smutnit dlouho, protože z dalšího protiútoku již šestý gól přidal. Ve 37. minutě došlo ke kuriózní situaci, když Everton nastřelil během čtyř vteřin nejprve levou a poté i pravou tyč bezmocného Šandy. Zápas se pak již jen dohrával a konečnou podobu mu dal po přihrávce Pavla Drozda Balog.

Na závěr připomeňme, že hned v pondělí 12. prosince se v tradičních 20:00 hodin dohrává odložené utkání 10. kola s Helasem Brno a zápas bude výjimečný tím, že půjde na dlouhou dobu o poslední utkání na domácí palubovce. Jak jistě většina fanoušků ví, od ledna se začne chrudimská sportovní hala rekonstruovat a FK Chrudim bude hrát svá domácí utkání v Heřmanově Městci.

Ohlasy aktérů zápasu

Pavel Drozd (hráč FK Chrudim): „V prvním poločase jsme mohli dát velké množství branek, ale stalo se nám to, co velmi často - nedokážeme vstřelit gól. Bylo to 2:1, soupeř byl živý. My jsme jim navíc nabídli dost šancí a trápí nás koncovka. Stále zřejmě žijeme z výsledku a předvedené hry v Kazachstánu a myslíme si, že to půjde samo. Musíme na tom hodně zapracovat.”

Jakub Němec (trenér Mělníku): „Dnes jsme nebyli zdaleka v optimální sestavě, když půlka týmu lehla s virózou. I přesto, že jsme dnes prohráli, tak se kluci nemají za co stydět. Na hřišti jsme nechali vše, co jsme mohli. Škoda několika zbytečně obdržených branek a neproměněných šancí, výsledek mohl být o poznání lepší.“

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004