Pro Nejzbach to byl nejdůeležitější zápas v sezóně, protože nutně potřeboval zvítězit aby udržel šanci na záchranu. Také to tak vypadalo od začátku utkání si vysokomýtští šli za vítězstvím. A v 9. minutě se prosadil Jozef Stránský, po krásné přihrávce Vojtíška - 1:0. Jozef Stránský byl ale dál při chutí a ve 12. minutě se znovu prosadil, tentokrát elegantně patičkou - 2:0. Nezbach byl v euforii a Lípa v tu dobu si připadala, jak na kolotoči a toho využil Matouš Novotný, který prostřelil Kirova a navýšil vedení Nejzbachu - 3:0. Na konci poločasu zahrizila i Lípa všechny střely, ale pochytal skvělý Gerčák.

Do druhého poločasu šli vysokomýtští s tříbrankovým vedením, ale uvědomovali si, že je čeká ještě těžka dřina. Lípa hned od začátku hrála power-play, která ji ale přiliš nevycházela a David Formáček ve 31. minutě střelou do prázdné branky navýšil vedení - 4:0. Lípa se ale nevzdala ve 32. minutě se hosté poprvé radovali, když branku vstřelil Ondrřej Havrda. Ve 34. minutě mohli fanoušci vidět červenou kartu, když hostující Fichtner fauloval Libora Gerčáka, který mohl střílet do prázdné branky. Ve 37. minutě už Libora Gerčáka nikdo nezastavil a přes celé hřiště zamířil přesně a jistil vedení Nejzbachu - 5:1. Lípa, ale podruhé utkání se radovala, když ve 38. minutě překonal brankáře Nejzbachu znovu Ondřej Havrda - 5:2. Na konci utkání se s brankami roztrhl pytel a ve 40. minutě Lípa snížila na rozdíl dvou branek, když se trefil Tomáš Abrhám - 5:3. Vysokomýtští na toto snížení ještě stihli zareagovat a konečných šest-tři upravil skóre David Formáček - 6:3.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Jiráský (hráč Nejzbachu): "Zápas s Lípou nám vyšel a konečně jsme získali první tři body. Jsem rád za celý tým, že se to konečně povedlo. Teď už se koukáme na další utkání, abychom dokázali navázat na tuto výhru a mohli pomýšlet na záchranu."

Petr Svoboda (PR manažer Nejzbachu): "Do dnešního utkání jsme nastoupili s jasným cílem, a to získat tři body a od začátku jsme si zatím šli. Na začátku utkání se šance střídaly na obou stranách, ale od páté minuty jsme Lípu zmáčkli a rozhodli utkání. V utkání nás podržel skvělý Gerčák, který předvedl parádní výkon. Také bych chtěl poděkovat zbytku týmu, který k utkání přistoupil zodpovědně. Nadále pokračujeme ve válce."

Petr Zapletal (hráč FC Démoni Česká Lípa): "Ztracené tři body v Mýtě. Bohužel, na začátku zůstalo jen u řečí v kabině a prvních deset minut rozhodlo. Rozhodčí nastavil hodně benevolentní trend a to bohužel vyhovovalo válčícímu Nejzbachu. Šancí jsme si nakonec vytvořili relativně dost, ale bohužel, co nám nechytl skvělý Gerčák, skončilo na tyči, břevnu nebo mimo."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Vys. Mýto | DM

Více
Adresa Generála Závady 118, Vysoké Mýto
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 200 stání
Rozměry 39 x 18 metrů
Povrch palubovka
Telefon 465421777