Po bojovném výkonu sahali Sparťané proti úřadujícímu mistrovi i na tři body, nakonec se ve šlágru kola musí spokojit s bodem. Roli favorita začala potvrzovat Chrudim hned z úvodu zápasu, když se ve třetí minutě po Evertonově přihrávce prosadil Torres. Po čtvrt hodině hry se po dalším pasu od nejproduktivnějšího hráče Chrudimi prosadil další z jeho krajanů, tentokrát Capinha. Další šance Pražané přežili i díky brankáři Hůlovi, který vychytal ve velkých šancích Koudelku i Davida Drozda. Ve svých šancích Sparta neuspěla a do kabin se šlo za stavu 0:2.

Druhý poločas začal stějně jako ten první, tedy šancemi Chrudimi. Opět je dokázal lapit čapájev Michal Hůla. Pak se konečně dostala na koně i Sparta. Ve 26. minutě se trefil hned dvakrát Drilon Maxharraj a bylo vyrovnáno. Další šance přinesla chrudimská powerplay, ve které měli šance domácí i hosté. Skóre se již nezměnilo a zápas skončil smírem 2:2.

Ohlasy aktérů zápas

Beni Simitči (trenér Sparty): "Konečný výsledek je podle mě oboustranně zasloužený. Většinu zápasu jsme doháněli skóre 0:2. Nemyslím si, že Chrudim byla lepší než my, naopak jsme jednu dobu hráli lépe. Kluky nastartovalo to, že hráli proti nejlepšímu českému týmu, bohužel kvůli tomu udělali i pár chyb, které Chrudim potrestala. Během power play jsme bohužel neproměnili šance do prázdné branky, paradoxně jsme na konci zápasu ani my, ani Chrudim neproměnili rozhodující šance. Vzhledem ke stavu pár hráčů jsem spokojený s výkonem. Darrier a Jeton celý týden netrénovali kvůli zranění. Zranění jsou i oba brankáři, Hůla chytá napůl zraněný už druhý zápas. Děkuji klukům za výkon, dnes hráli chytře a zodpovědně."

Tomáš Koudelka (hráč FK Chrudim): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, šli jsme do rychlého vedení a poté nás několikrát podržel Dudu. Do poločasové přestávky jsme odcházeli za stavu 2:0, ovšem na šance to bylo minimálně vyrovnané. Zápas rozhodla jedna minuta, kde jsme si nesplnili obranné povinnosti a nechali si vyrovnat. Poté jsme se hodně tlačili za vítězným gólem, ovšem dnes jsme nebyli tak hladoví v koncovce jako v jiných zápasech. I přes závěrečnou power play, kde jsme osm vteřin před koncem netrefili prázdnou bránu, se nám nepodařilo vyhrát, a proto jedeme z Prahy zklamáni.”

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kategorie Kategorie A
Kapacita 400
Rozměry 40 x 20 m
Povrch EUROswing 78 S/omnisports speed
Telefon 222204103