Na první branku zápasu se nečekalo dlouho, ta přišla ve čtvrté minutě zápasu, kdy se po velkém závaru před brankou Démonů dostal míč do autu, který rychle rozehrál Vaktor na zadní tyč, kde si naběhl osamocený Tomáš Kuchta, který uklidil míč za záda Kirova – 0:1. O další dvě minuty později vedla Slavia o dvě branky, když se dokázal Jošt zbavit dvou protihráčů a předložil míč pro Jana Homolu na zadní tyč, pro kterého nebyl problém uklidit míč do prázdné branky – 0:2. V patnácté minutě přišlo snížení, když Fichtner našel ve vápně osamoceného Muamera Mešiče, který nadvakrát prostřeli Žežulku a snížil tak na rozdíl jediné branky – 1:2. Víc už se toho v prvním poločase nestalo, za zmínku stojí akorát horní břevno, které orazítkoval domácí Ondřej Havrda, a tak se šlo do kabin za stavu 1:2.

Slavii vyšel vstup do druhého poločasu, když se ve druhé minutě druhého poločasu uvolnil u lajny Sita a nastřelil míč před branku, kde ho tečoval David Jošt na což už nedokázal domácí brankář zareagovat a Slavii odskočila do dvoubrankového vedení – 1:3. Za minutu Slavia odskočila do tříbrankového vedení, když se vysoký míč podařilo z první poslat Janu Homolovi, k úplně osamocenému Davidu Joštovi, který si obloučkem přes brankáře připsal druhou branku v zápase – 1:4. Ve dvacáté osmé minutě to bylo už 1:5, kdy se dokázal v rohu hřiště otočit David Jošt a nastřelil míč po zemi před branku Kirova, kde dokázal do branky zakončit, ve skluzu, Martin Brychta. Snížení na 2:5, přišlo po nečekané střele Ondřeje Havrdy, kterou tečoval mimo dosah brankáře Žežulky Zdeněk Sita a Démoni tak snížili na rozdíl tří branek. Čtyřbrankové vedení si Slavia vzala zpět, když při power-play Démonu trefil prázdnou branku domácích David Jošt, který touto brankou završil hattrick – 2:6. Poslední branka zápasu padla v poslední vteřině utkání, když při power-play domcích vystřelil Macháček a jeho střelu srazil do branky ramenem Tomáš Fichtner – 3:6. Další branka už nepadla, zmínit můžeme velkou šanci Radima Záruby, který kopal po šestém faulu Démonů desetimetrový kop, který mu ale zlikvidoval domácí brankář Lukáš Lecjaks.

Ohlasy aktérů zápasu

Stanislav Bejda (asistent trenéra Démonů): "V zápase nám bohužel utekly oba začátky poločasů, hlavně vstup do druhé půle jsme nedokázali zareagovat na slávistický tlak. Dnes jsme nedokázali ubránit jednoho hráče. Jošt byl rozdilový."

David Jošt (střelec Slavie): "Podařilo se mi dát České Lípě druhý hattrick za sebou, je to asi můj oblíbený soupeř. Zápas to ale nebyl jednoduchý, nebyli jsme kompletní. Ze začátku jsme je přehrávali a byli jsme lepší s balonem, ale oni dobře bránili a chodili do brejků. Pak sáhli po power play, se kterou jsme se nedokázali dobře vyrovnat. Naštěstí nestihli díky Honzovi Žežulkovi do přestávky dát druhý gól. V šatně jsme si řekli, že je takhle nemůžeme bránit a budeme je napadat nahoře, a pak už šance neměli, naopak my jsme dostali zápas pod kontrolu."

| STATISTIKY

 

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982