Nejzbach do utkání vstoupil velmi dobře, když ve 4. minutě Michal Jiráský krásnou střelou z úhlu prostřelil brankáře Klímka - 1:0. Mezitím Gerčák předvedl, jak už bývá zvykem několik parádních zákroků, ale v 8. minutě už na střelu Lukšiji nestačil ani on a bylo srovnáno - 1:1. Vyrovnané skóre, ale přiliš dlouho nevydrželo, protože Nejzbach si po brance Novotného v 9. minutě vzal vedení zpět. Ve 13. minutě přišel velmi kontroverzní moment celého utkání, když Helas vsítil vyrovnávací branku, střelcem branky byl Havel - 2:2. To bylo z prvního poločasu vše.

Do druhého poločasu Nejzbach vstoupil naprosto neaktivně a Helas z toho začal těžit a ve 22. minutě se poprvé v utkání dostal do vedení po brance Svobody - 2:3. Nejzbach měl několik slibných šancí na vyrovnání, ale chybělo patřičné štěstí v zápase například orazítkoval dvakrát tyč, za to k hráčům Helasu se odráželo vše. Ve 33. minutě přišla těžká chvíle pro hráče Nejzbachu, když Lukšija vstřelil svůj druhů gól v utkání - 2:4. Nejzbach se ale nezdával a ve 37. Novotný krásně vystřelil a prostřelil vše co mu stálo v cestě - 3:4. Helas v ten moment měl pátý faul, a tak začal hráč power-play. Z utkání to, ale bylo vše a Helas tak získal tři body za vítězství 3:4.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Jiráský (hráč Nejzbachu): "Zápas s Helasem jsme nezvládli hlavně výsledkově. Hrozně mě to mrzí a těžko se to hodnotí, body měli zůstat doma. Děkuji fanouškům za podporu, moc si toho vážíme a zkusíme udělat vše, abychom udrželi ligu."

Tarik Lukšija (hráč Helasu Brno): „Do Mýta jsme jeli s tím, že už víme, co od utkání a soupeře čekat. Celý týden jsme se na to připravovali a nakonec to přineslo svoje ovoce. Musím říct, že to byl velice těžký zápas, ať už fyzicky, tak i psychicky. Jsme velice šťastní, že jsme nakonec utkání zvládli a pomohli si udržet se ve vrchní části tabulky.”

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Vys. Mýto | DM

Více
Adresa Generála Závady 118, Vysoké Mýto
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 200 stání
Rozměry 39 x 18 metrů
Povrch palubovka
Telefon 465421777