Úvod utkání patřil Spartě, která držela míč na svých sálovkách, ale když se dostala do šance, zradila ji muška nebo byl na místě pozorný brankář Rapidu Daniel Klečka. To se změnilo v 8. minutě, kdy se Sparta poprvé prosadila zásluhou Kelmendiho. Rapid však dokázal odpovědět během minuty, když spolupráci dvou juniorů a reprezentantů do 19 let Schorsche a Gajdoše zužitkoval druhý jmenovaný a připsal si první ligovou branku v kariéře.

Bohužel pro Rapid ani tento stav nevydržel dlouho, chybu v rozehrávce Rapidu potrestal kapitán Sparty Azem Brahimi. V závěru prvního poločasu se prosadil ještě sparťanský Darrier a tak se šlo do kabin za poločasového stavu 1:3 z pohledu Rapidu.

I ve druhém dějství měla Sparta více ze hry a když se na přelomu 26. a 27. minutě prosadila dvěmi slepenými brankami, vypadalo to na pohodlnou výhru Sparty. Mladý tým Martina Dlouhého však nesložil zbraně a dokázal snížit na 2:5 první ligovou brankou Jaroslava Nováka. Ve 36. minutě vyrobila Sparta minelu v rozehrávce a Tomáš Vobořil nabídnutou šanci nepohrdl - 3:5.

Po této brance přešel Rapid do power-play s Jiřím Zápotockym v brankářském dresu. Tato herní varianta přinesla úspěch hned po minutě, kdy se prosadil s bezprostřední blízkosti do odkryté branky Daniel Hajaš. Rapid tak snížil na rozdíl jediné branky a tři minuty před koncem utkání bylo postaráno o zápletku. Její definitivní rozuzlení přinesla 38. minuta, kdy Kelmendi potrestal nepřesnost Rapidu při hře bez brankáře a dal definitivní podobu výsledku 6:4 pro Spartu.

Ohlasy aktérů zápasu

Jaroslav Zápotocký (hráč Rapidu): "Věděli jsme, že favorit zápasu byla Sparta a my jsme jim to chtěli co nejvíce znepříjemnit, což si myslím, že se nám podařilo. Určitě stojí za vyzdvihnutí výkon gólmana Klečky, který nás hodně podržel. Teď se musíme maximálně soustředit na důležitý zápas proti Olomouci, který odehrajeme ve středu."

Beni Simitči (trenér Sparty): „Odehráli jsme super zápas s výjimkou tří minut, kdy jsme ze situace tři na gólmana nevyužili čistý brejk a vzápětí nám dal soupeř gól. Cely zápas jsme kontrolovali hru a Rapid nepustili k ničemu, ale doslova jsme se pak na chvíli uspokojili a zbytečně se museli stresovat. Splnili jsme roli favorita ve všem a odvážíme si do Prahy tři body z haly, kde mám krásné vzpomínky z vítězství v lize a poháru.“

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dvousložkový polyuretan Lobadur
Telefon 607585282