Už ve čtvrté minutě přišel dlouhý pas Hrdiny, který uklidil do sítě hostující KUCHTA - 0:1. I když domácí hráči chtěli co nejdříve vyrovnat a tlačili se do šancí, tak koncovka byla to co stálo za tím, že se tak do 16. minuty nestalo. V té došlo k faulu Slávie. Následně si vzal Tomáš Galia time-out. Standartní situaci si vzal na starost David Cupák a jeho nákop dotlačil do sítě Jan Havel - 1:1. To byl stav, se kterým šly oba týmy o poločase do kabin.

Krátce po tom co rozehrál Danko druhou polovinu utkání došlo na velkou šanci Slávie. Spolupráce Záruba, Homola vyšla ovšem na prázdno. Druhý jmenovaný zkoušel zakončovat patičkou, ale Klímek jeho pokus zastavil. Ve 24. minutě jde Helasu do vedení. Míč od Jana Havla letěl přes celé brankoviště. Tento lob uklidil tvrdou střelou do sítě ZDRÁHAL - 2:1. Vedení Brna trvalo jen pár desítek vteřin. Záruba poslal míč HOMOLOVI a ten ho tečoval do sítě Klimkovi branky 2:2. Píše se 28. minuta utkání a domácí fanoušci se mohou opět radovat. Rozehrávka v okolí branky Slávie nadělala plno problémů hostující obraně. Zdráhal poslal míč před branku, kde na dvakrát zakončoval LUKŠIJA -3:2. Domácí futsalisté se pak stáhli do obrany a chtěli využít některý z brejků. To pražané chtěli minimálně vyrovnat a podařilo se jim to v 38. minutě. JOŠT uklidil do branky Zárubovu přihrávku a je to 3:3. To je také konečná podoba skóre tohoto utkání.

Ohlasy aktérů zápasu

David Cupák (hráč Helasu Brno): „Dnes bylo k vidění vyrovnané utkání, i když ze Slavie odešli někteří hráči, tak kvalita je tam pořád veliká. Věděli jsme, že musíme hrát důrazně, ale někdy jsme až zbytečně faulovali, tak jako před druhou brankou. Dvacet vteřin před koncem jsme mohli rozhodnout z dobré standardky, ale nepovedlo se. Osobně si myslím, že remíza je spravedlivá. Předvedli jsme dobrý výkon, na který musíme navázat příští týden ve Vysokém Mýtě. Závěrem bych chtěl za celý Helas popřát Zdeňku Sitovi brzké uzdravení.”

Jan Homola (kapitán Slavie): "Remíza je asi zasloužená. Byl to hezký zápas, dlouho jsem nezažil v základní části tak vyrovnané utkání, byla to velká jízda, souboje, nasazení. Diváky to muselo bavit. Mrzí mne, že jsme nedali zase spoustu vyložených šancí, kdybychom je proměnili, mohli jsme pomýšlet i na vítězství."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152