Utkání začaly oba týmy hodně zostra. První větší šance zápasu byla k vidění na začátku třetí minuty. Cupák vybojoval míč, v situaci dva na dva předložil Svobodovi, který orazítkoval tyč. V šesté minutě bylo na vyložené šance vyrovnáno. Jan Šipka čekal před brankou na přihrávku, a také se jí dočkal. Ani jednou ze svých dvou pokusů ovšem míč za záda domácího brankáře Klimka neposlal. Změna skóre přišla až v jedenácté minutě. Martin Zdráhal dostal míč do dobré pozice, ale ještě se střelou počkal, předložil míč PAVOLU MATEJOVOVI, jenž dokázal trefit odkrytý prostor v brance hostí - 1:0. V 15.minutě už to bylo o dvě branky. Rychlá akce Helasu končí gólem, protože David Cupák vyzval z pravého křídla MILANA SVOBODU, jehož ránu z osy hřiště zastavila až síť - 2:0. Pak se ještě dostal do dvou zajímavých šancí hostující Jan Šipka, ale ani jednou se z branky radovat nemohl. Do kabin se tak šlo Helasu s dvoubrankovým náskokem hodně z vesela.

26 vteřin po zahájení druhého poločasu už vedl Helas jen o jednu branku. Dlouhý nákop gólmana Janečky si převzal PETR BRÁZDIL a ostrou ranou na vzdálenější tyč dal na 2:1. Domácí si chtěli vzít dvoubrankové vedení zpět. Cupák ale nedokázal využít chyby hostujícího brankáře a trefil jen tyč prázdné branky. Dorážející Doubravský už trefil jen boční síť. Dvacet vteřin po této velké šanci tu byla další branková příležitost, ale ani nyní se skóre utkání neměnilo. Šarközy se zjevil sám před Janečkou, ale nechal ho vyniknout. Velká šance na skórování byla k vidění také na začátku 27.minuty zápasu. Cupák prošel po levém křídle a nastřelil tyč! Časomíra ukrojila z času tohoto utkání další minutu a bylo srovnáno. Jan Šipka se obtočil okolo svého protihráče na levém křídle, předložil míč podél brankové čáry, ten překvapivě prošel přes Klimka a VOJTĚCH PAZDERA měl jednoduchý úkol - 2:2. Helas ovšem nesložil zbraně a chtěl dát rozhodující gól. V 29.minutě Zdráhal prošel po levé straně, předložil míč Havlovi, jenž nedokázal překonat Janečku v hostující brance. Další velká příležitost na rozhodnutí utkání byla k vidění na konci třicáté minuty. Nejprve Matejova vychytal brankář, následnou dorážku Lukšiji taktéž a třetí dorážku Matejova zblokoval obránce. V 31.minutě mohli rozhodnout hosté z Olomouce. Pazdera se ale sám před odkrytou brankou nedokázal zkoncentrovat a nechal Klimka vytěsnit míč mimo brankovou konstrukci. Ve 33.minutě bylo opět horko hostujícím fandům. Hned několik dorážek zlikvidoval ovšem gólman Janečka a stále tak drží Olomouc ve hře. O tři minuty později už ale rozhodnutí utkání přišlo. Dlouhý nákop Brázdila tečoval těsně před brankou JAN ŠIPKA, jenž usměrnil míč mimo dosah gólmana Klimka a bylo to 2:3. Helas pak zkoušel co šlo, ale nějaký bodový zisk mu tentokrát nebyl souzen. Hrál bez brankáře, v 38.minutě Mužík nastřelil tyč a v 39.minutě Zapletal vykopl míč, který směřoval do branky Olomouce!

Ohlasy aktérů zápasu

Tomáš Galia (trenér Helasu Brno): „Je pro mě nepochopitelné, jak jsme dokázali takto rozehrané utkání ztratit. S veškerým respektem k Olomouci a jeho výkonu však musím říct, že dnes nás neporazil soupeř, ale naše hlavy. Porážkou jsme si zbytečně zkomplikovali cestu a je na nás, abychom se s tím popasovali.”

Jakub Řičica (vedoucí SKUP): "První poločas jsme měli příliš velký respekt k soupeři a Helas trestal naše chyby. V kabině jsme si řekli o poločase určité věci, vletěli na soupeře a začali jsme presovat. Vyústilo to ve tři rychlé góly a rázem byl dokonaný obrat. Následně hrál soupeř asi tři minuty power play, kde jsme hráli velmi dobře takticky a Helas to nevyužil! Pro nás má toto vítězství cenu zlata."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152