Již i s Torresem, kterému skončil dvouzápasový trest za červenou kartu, vlétli do zápasu Chrudimští jako ďasi a hned po 30 vteřinách hry se dostali do vedení, když nahrávku Pavla Drozda zúročil chytře Capinha. Nápor úřadujícího mistra ale nepolevoval ani v dalším průběhu a sotva se na palubovku dostala druhá čtveřice, napálil míč přesně k tyči Everton (2:0). Teprve poté poprvé zahrozili i hosté a v 7. minutě Ševčík zdálky orazítkoval levou tyč. Tentýž hráč Slavie se o chvíli později objevil v šanci znovu, tentokrát však naštěstí mířil jen do boční sítě. V 9. minutě vyzkoušel i na druhé straně pevnost brankové konstrukce David Drozd, aby takřka vzápětí vychytal tutovku jeho bratru Pavlovi gólman Žežulka. Trvalý tlak Chrudimi dosáhl potřetí brankového vyústění ve 13. minutě, když po Došově přiklepnutí rozvlnil síť Slováček. Jenže pak Východočeši na chvíli vypadli z tempa a za tři minuty Hrdina snížil na 3:1. Ztráta koncentrace naštěstí neměla dlouhého trvání, svěřenci trenéra Condeho zas rychle zabrali a v samém závěru první půle mohl opět navýšit skóre na tříbrankový rozdíl Radovanovič, jeho krásnou střelu ale neméně pěkným zákrokem Žežulka vyrazil.

První minuta druhého poločasu byla divoká. Nejprve se hostům podařilo zbourat celý jeden blok LED panelů, pak vyrobil chybu Torres, rýsující se šanci ale Slávisté totálně zazdili a z protiútoku se objevil v obří příležitosti Radovanovič, který se možná ještě teď diví, co je možné neproměnit. Ve 22. minutě se již ale míč v síti zatřepetal, nádhernou ranou ho tam poslal Everton. O dvě minuty později napálil „kulatý nesmysl“ do tyče levačkou David Drozd, který pak ve spolupráci s bratrem tak dlouho kombinoval zhruba půl metru před brankovou čarou, až ze šance nebylo nic. Ve 25. minutě již ale zasloužený pátý gól přišel, Slováčkův nástřel uklidil skluzem do sítě Pavel Drozd – 5:1. Za další dvě minuty prostřelil po zemi Žežulku Radovanovič a zápas se stal jen otázkou skóre. Když pak ve 28. minutě završil svůj hattrick Everton (7:1), začali chrudimští fandové vyvolávat číslovku „deset“. Ta dostala výraznějších obrysů po brankách Doši a Slováčka, aby pak za naprosté dominance vítězů vyslyšel dvě minuty před koncem volání davu Balog.

Ohlasy aktérů zápasu

Matěj Slováček (hráč FK Chrudim): „Předvedli jsme celkem dobrý výkon, byť tam byla okénka do obrany. Dělali jsme chyby a Slavia z nich dokázala pořádně hrozit. Myslím si ale, že jsme měli zápas pod kontrolou, vyzkoušeli si spoustu věcí směrem dopředu i dozadu a můžeme být spokojeni.”

Jan Homola (kapitán Slavie): "Chrudim opět ukázala neskutečnou kvalitu, my jsme to v oslabeném složení vůbec nezvládli. Nastoupili mladí hráči, kteří si mohli osahat těžký zápas, ale byl to kolotoč. I když to v prvním poločase vypadalo, že se můžeme výsledkově držet, byli jsme pod obrovským tlakem."

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Během dlouhé pauzy jsme ztratili sílu a fyzičku. V Plzni to ještě v úterý šlo, ale dnes proti Chrudimi už se to naplno projevilo. To, co jsme v létě nabrali, nám chybí, měsíc jsme pořádně netrénovali a navíc nám z toho vypadli zranění hráči. Musíme se zase dát co nejrychleji dohromady, pořádně potrénovat a ustálit naše výkony."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004