Červenobílí začali zápas aktivně, soupeře napadali a vytvářeli si šance. Tu první ještě vykopl obránce z brankové čáry, ve třetí minutě už Jošt pohotovým zakončením otevřel skóre. Hosté dokázali zareagovat a za tři minuty vyrovnali. Pak však znovu Homola a Hrdina navýšili náskok na dvě branky. Olomouc ale znovu dokázala potrestat nedůslednosti v sešívané obraně a hrající trenér Janečka dvakrát překonal Žežulku ve slávistické brance. Poločasové skóre nakonec uzavřel na stav 5:3 svoji premiérovou ligovou brankou reprezentant do 21 let Kuchta.

Po přestávce svoji druhou brankou Jošt zvýšil na 6:3, pak se rychlý sled gólů přece jenom na chvíli zastavil. Další změna skóre přišla až v 30. minutě, kdy Vaktor technickým dotekem využil Ševčíkovu nahrávku k bravurnímu zakončení. Olomouc se ale stále nevzdala, Tilkeridis přidal po spolupráci s Janečkou čtvrtou branku, hosté měli navíc možnost zahrávat penaltu z 10m, tu ale Žežulka kryl. Právě slávistický gólman si připsal asistenci na nejhezčí gól zápasu – ve 40. minutě Homola hlavou z téměř nulového úhlu dokázal přes brankáře Janečku dostat míč přesně k protější tyči do olomoucké sítě. Fantastický futsalový moment tak zpečetil tři body pro Slavii.

Premiéru v sešívaném dresu si odbyl také Havrda, nová slávistická posila z Helasu, do hry naskočil po delší době po zranění také Sita. Slávisté si jsou vědomi toho, že budou muset zejména v obranné fázi přidat, pokud budou chtít uspět v dalších utkáních, kdy je čekají soupeři z první pater tabulky.

Ohlasy aktérů zápasu

Filip Vaktor (hráč Slavie): "Byl to těžký zápas, protože jsme si ho udělali těžkým sami. Začali jsme hrát hru, která vyhovovala soupeři, zbytečně jsme se s nimi naháněli. Máme na čem pracovat, musíme se zlepšit hlavně v obranné fázi. Přesto jsem rád, že jsme nastříleli branky a zvítězili. Jan Homola vstřelil neskutečnou branku hlavou na závěr, to byla velká paráda."

Martin Janečka (hrající trenér Olomouce): "Řekl bych, že naše výkony mají stoupající tendenci a nechci znít namyšleně, ale myslím si, že dnes jsme měli ještě na lepší výsledek. Před zápasem jsme si říkali, že máme ty nejtěžší zápasy za sebou a že do poháru s Baníkem by to mělo mít stoupající tendenci, což se potvrdilo. Teď už chceme vyhrávat."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 602325579