Sparta vstoupila do utkání skvěle a už v 8. minutě si vypracovala dvoubrankové vedení. Nejprve využil Jeton Rukovci brilantní přihrávku Melose Kelmendiho a krátce nato se poprvé mezi střelce v zápase zapsal “Loni” Maxharraj. Ještě před přestávkou navíc Kelmendi přidal třetí gól.

Po změně stran ovšem skvěle chytajícího Hůlu překonali Křemen s Brychtou a drama bylo na světě. Hosté následně pálili hlavně jen do brankové konstrukci, za což je potrestal v podobě dalšího zásahu Maxharraj. Od té doby už branka nepadla a Sparťané mohli po dlouhé době slavit nad svým rivalem výhru 4:2.

Ohlasy aktérů zápasu

Beni Simitči (trenér Sparty): "Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. První poločas jsme byli jasně lepší, kluci splnili přesně, co jsem po nich chtěl. Hůla dneska ukázal to, co jsem v něm viděl. Jsem rád, že sparťan skvěle zachytal proti Slavii. Všichni hráči podali super výkon, nikoho nemůžu vynechat. Je mi líto, že jsme nehráli prvních pět minut druhého poločasu tak, jak jsme chtěli. Dvě základní defenzivní chyby a dva zbytečné góly. Neměli jsme nechat soupeře vrátit se do zápasu, ale chtěli jsme rovnou rozhodnout. Hlavní pro nás je, že Praze opět vládne Sparta a mám v plánu to takhle dlouhodobě nechat."

Jan Křemen (hráč Slavie): "Rozhodla první půle, po přestávce jsme už jenom doháněli téměř rozhodnutý výsledek. V prvním poločase jsme neproměnili mraky šancí a místo, abychom vedli 3:0, tak o tři góly prohráváme. Nehráli jsme disciplinovaně, sahali do přihrávek a nechytali se hráčů. Dnes nám to tam ani nepadalo. Po přestávce jsme sice zabrali, stáhli náskok na jeden gól, ale pak jsme zase soupeři nabídli snadný gól z ničeho."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kategorie Kategorie A
Kapacita 400
Rozměry 40 x 20 m
Povrch EUROswing 78 S/omnisports speed
Telefon 222204103