Do utkání vstoupil lépe Rapid, první formace s bratry Zápotockými, navrátilcem a oblíbencem fanoušků Tomášem Vobořilem a stálicí v barvách Rapidu Martinem Gajdošem, nepůjčila svému soupeři při prvním střídání téměř balón. Z několika střeleckých pokusů na českou futsalovou legendu a historicky nejlepšího českého brankáře Libora Gerčáka však branka nepadla. A tak udeřilo na druhé straně, když se v 5. minutě po jedné z prvních šancí soupeře prosadil David Ráliš – 0:1. Rapid však dokázal bleskově odpovědět – za deset vteřin našel Martin Gajdoš chytře Jiřího Zápotockého, který z mírného úhlu trefil odkrytou branku soupeře – 1:1. Za další tři minuty se navíc Rapid dostal do vedení, když výbornou sehrávku bratrů Zápotockých zakončil gólovým zakončením Jaroslav Zápotocký – 2:1.

Ovšem i Vysoké Mýto hrozilo a dokázalo také brzy srovnat – nejprve se přes brankáře Daniela Klečku neprosadil David Ráliš, za minutu byl ovšem úspěšnější jeho spoluhráč Viktor Demjančkuk a bylo srovnáno 2:2. Rapid měl následně několik možností vzít si vedení zpět, svou kvalitu však celé utkání potvrzoval brankář Libor Gerčák. A tak se skóre přelilo opět na druhou stranu – v 16. minutě vyhodil hostující brankář přesný míč na Jana Palatku, který si zpracoval míč na prsa a z otočky poslal míč do levého horního rohu branky Rapidu – 2:3. Ovšem i tentokrát přišla rychlá odpověď ze strany Rapidu – Jaroslav Zápotocký našel přesným pasem Jana Schorsche, který pěknou umístěnou střelou srovnal na 3:3 a zároveň vsítil svou první prvoligovou branku v kariéře. V závěru prvního poločasu už žádná branka nepadla a tak šly oba týmy do kabin za nerozhodného stavu 3:3.

Kdo čekal podobnou gólovou přestřelku i ve druhém dějství, ten se mýlil. Druhý poločas byl, i přes větší aktivitu Rapidu, z obou stran opatrnější. Obě mužstva si uvědomovala důležitost utkání, i přes to, že se jednalo o první kolo nové sezóny. Rozhodující moment přišel ve 32. minutě a byla u ní staronová posila Rapidu Tomáš Vobořil. Ten se zjevil osamocený před Liborem Gerčákem, ale ukázal svou zkušenost a chytrost, když před brankou našel ještě lépe postaveného Jaroslava Zápotockého, který uklidil míč do branky a vstřelil vítěznou branku utkání – 4:3. Nic na tom nezměnila ani závěrečná hra soupeře s brankářem na útočné polovině, i když připravila hráčům i fanouškům Rapidu krušný závěr zápasu. Rapid však ve druhém poločasu i díky kapitánovi v brance Rapidu, Danielovi Klečkovi, uhájil čisté konto a mohl se radovat z vydřené a cenné výhry 4:3.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Zápotocký (hráč Rapidu): "Všichni jsme věděli, že je to pro nás velmi důležitý zápas a chtěli jsme ho před domácími fanoušky zvládnout. Jsem rád, že jsme dneska vyhráli a tři body zůstaly doma. Musíme do dalších zápasů ale zlepšit obrannou fázi a pohyb."

David Ráliš (hráč Nejzbachu): "Do Ústí jsme jeli s respektem. Hráli jsme od zadu a čekali jsme na šance. Bohužel jsme v prvním poločase nezachytávali naběhy na zadní tyč, ze kterých nás soupeř trestal. To byl hlavní rozdíl, který rozhodl zápas. I přesto jsme odvedli bojovný výkon, jen škoda neproměněných šancí. Mrzí nás, že z Ústí odjíždíme bez bodu."

| STATISTIKY

Kde se hrálo

Ústí n/L | Sluneta

Více
Adresa Jateční 1026/18, 400 01 Ústí nad Labem - Klíše
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 200 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 725120120