Vstup do utkání měli svěřenci Marka Kopeckého snový. Svůj první hvězdný okamžik v utkání si totiž přichystal brankář Ondřej Vahala, který střelou z poloviny hřiště otevřel skóre zápasu. Tepličtí mohli záhy srovnat, proti však byla pravá tyč plzeňské svatyně. Oba týmy se v příležitostech střídali, oba brankáři však své týmy spolehlivě drželi. Další příležitost tak v prvním poločase nebyla proměněna a po prvních dvaceti minutách na tabuli svítilo skóre 1:0.

Po pěti minutách druhého poločasu bylo srovnáno. Tepličtí využili přečíslení a Brazilec Felipinho z blízka vyrovnal na 1:1. Oba týmy mohly strhnout vedení na svoji stranu, tentokrát však většinou střelci ve vyložených příležitostech selhávali. Necelých pět minut před koncem druhého poločasu si hráči Svarogu připsali pátý akumulovaný faul, který v dalším ději hrál důležitou roli. I toto utkání tak dospělo po čtyřiceti minutách k remíze a následovalo prodloužení.

Po dvou minutách prvního prodloužení hosté faulovali a ve vypjaté chvíli měli domácí výhodu dlouhé penalty. Na tu se postavil Michal Štrajt a svým prvním dotykem s míčem v semifinálové sérii dal Plzni umístěnou ranou k tyči vedení 2:1. Jenže to Plzni vydrželo jen něco přes minutu. Po chybě v bránění se hosté prosadili zásluhou Rodriguinha a znovu srovnali krok. V úvodu druhého prodloužení trefil Ondřej Vahala ruku jednoho z teplických a byla nařízená další desítka. Michal Štrajt se znovu ujal míče, tentokrát však jeho střela skončila na brankáři Svarogu. Ani jeden z týmů tak sít v brance soupeře už v prodloužení nerozvlnil a na řadě byly penalty.

Ty přinesly napínavou podívanou, která musela bavit každého diváka nejen v hale. V první sérii Ondřej Vahala penaltu chytil, avšak v další sérii se neprosadil Lukáš Rešetár a výhoda domácích byla fuč. Poté se hráči trefovali až do 8. série, kdy plzeňský Martin Zdráhal vysoko přestřelil a Plzeň tak byla na pokraji vyřazení. Skvělým zákrokem ale Ondřej Vahala podržel Plzeň ve hře a pokračovalo se dál. Euforii po chycené penaltě však znovu vystřídalo zklamání, neboť byl vychytán i Jan Havel. Interobal byl tak znovu na kraji konce sezony. Jenže Ondřej Vahala zažil jeden ze svých nejlepších večerů a v klíčové chvíli opět svůj tým podržel. Když už v 11. sérii neměl kdo z domácích hráčů kopat, musel se penalty ujmout sám „Vahy“ a s nutnou dávkou štěstí proměnil. A jak si proměnil, tak si také v 11. sérii soupeřovu penaltu chytil a ukončil k radosti celé haly penaltovou loterii.

Plzeň tak vybojovala první vítězství v semifinálové sérii. Ta bude 4. utkáním pokračovat v pondělí na půdě Teplic.

Ohlasy po utkání

Ondřej Vahala (brankář Plzně): „Byl to podobný zápas, jako ty předchozí dva. Padlo znovu relativně málo branek. Bylo dobré, že jsme šli v prodloužení do vedení, ale bohužel jsme si nechali dát takový vlastní gól. Naštěstí jsme to ale urvali v penaltách a můžeme dál bojovat!“

Tomáš Künzl (asistent trenéra Svarog FC): „Začátek jsme neměli úplně nejlepší, Plzeň šla zaslouženě do vedení. Brankář to pěkně trefil. Poté jsme dokázali vyrovnat. Ve druhém poločase jsme ale zbytečně šli do šesti faulů. Plzeň tak dokázala jít v prvním nastavení do vedení. My jsme ale zvládli v prodloužení vyrovnat. Na konci druhého prodloužení nám chyběl vždy krok, abychom zvýšili a dokázali Plzeň dostat pod tlak. Tu sérii chceme doma stoprocentně ukončit. Věříme si a hlavně chceme!"

| Statistiky

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827