Vstup chrudimských hráčů do druhého čtvrtfinále nebyl tentokrát zcela ideální. Již ve druhé minutě potrestal ztrátu Tomáše Koudelky český reprezentant Jiří Vokoun, jenž rozjásal tribuny a překvapivě poslal Mělník do nejtěsnějšího možného vedení. Z náskoku se domácí radovali ale také jen dvě minuty, Tomáš Koudelka odčinil svoji původní chybu a po zákroku Žežulky proti střele Slováčka bleskurychle dorazil míč do sítě.

V další příležitosti nastřelil Martin Doša břevno, na druhé straně den otevřených dveří v chrudimské defenzívě nepotrestal Lehner ani Vokoun. A tak v polovině poločasu přišel trest Chrudimi. David Drozd se před Žežulkou nijak nerozpakoval, poslal míč pod břevno a otočil stav ve prospěch FK Chrudim! Do poločasu pak hráli už jenom hosté. Torresovu střelu si nešťastně srazil do vlastní sítě bývalý hráč Chrudimi Dominik Zdržálek, na poločasových 4:1 upravil svoji pátou brankou v play-off Tomáš Koudelka.

Ani po pauze se hostům dlouho nedařilo odskočit, kvalitně hrající Mělník držel střelce Chrudimi tentokrát na uzdě. Kritická se pro něj stala dvouminutovka mezi 32.-33. minutou, kdy se trefili Pavel Drozd a hned dvakrát Jaroslav Kubát. Poslední slovo si přece jen vzali domácí, střídajícího brankáře Libora Gerčáka, pro něhož to byla premiéra v dresu Chrudimi, prostřelil parádní ranou do šibenice v poslední minutě Radek Šmejkal.

Chrudimští nakonec zvítězili výsledkem 7:2 a v sérii hrané na tři vítězné body vedou již 2:0!

Ohlasy po utkání

Jiří Vokoun (kapitán Olympiku): „Dnes jsme předvedli mnohem lepší výkon než v prvním utkání, což byl pro nás primární cíl. Myslím si, že prohra 2:7 není taková ostuda, jako kdybychom dostali opět přes deset branek. Jediné, co nás trochu mrzí, že jsme nepřidali víc gólů. S prohrou samozřejmě spokojeni být nemůžeme, ale s výkonem, z větší části, spokojeni jsme."

David Drozd (hráč FK Chrudim): „Bylo to trochu jiné utkání. V prvním jsme dali tři rychlé branky a více méně bylo po zápase. Tady jsme prohrávali, ale rychle jsme vyrovnali. Poločas jsme vyhráli 4:1 a myslím si, že druhou půli jsme již měli pod kontrolou. Škoda dvou branek, které jsme dostali, protože ty nebyly branky úplně po velkých šancích.”

| Statistiky

Kde se hrálo

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kategorie Kategorie A
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch PVC
Telefon 315622044