Vstup do utkání byl pro Plzeň zkrátka neuvěřitelný. Ani ne tak z toho pohledu, že se už ve 3. minutě dostala do vedení, ale spíše jakým způsobem. Prosadil se totiž v téhle sezoně spíše sváteční střelec Gabriel Rick, navíc nádherně z voleje po rohu, až se z toho řada jeho spoluhráčů chytila za hlavu. Vzápětí přidali Plzeňští dva slepené góly, když se prosadili Michal Seidler a Lukáš Rešetár. Liberečtí však dokázali přijít s odpovědí zásluhou Patrmana a Lukáš Němec v 8. minutě kapituloval. Tříbrankový náskok vrátil domácím až v 18. minutě opět kapitán Lukáš Rešetár, který má v úvodu play-off rovněž výbornou formu. Další góly už prvních dvacet minut nenabídlo a tým Marka Kopeckého si do šatny odnesl vedení 4:1.

Střelecká mašina domácího týmu se v druhém poločase rozjela až ve 28. minutě. V ní nejprve zkompletoval Lukáš Rešetár hattrick, následně na něj navázal v téže minutě gólem na 6:1 Michal Seidler. V následující minutě přidal další branku Gabriel Rick a to stále nebylo vše. Slepené branky pokračovaly i ve 31. a 32. minutě, kdy zvýšili plzeňské vedení Michal Holý s Lukášem Rešetárem, který se trefil již počtvrté. Minutu před koncem přišel o své čisté konto do druhého poločasu naskočivší Ondřej Vahala, kterého prostřelil hostující Daněk. Poslední slovo si však dokázali vzít Plzeňští a desátý gól do sítě Liberce poslal Michal Štrajt.

Interobal tka v celé sérii potvrdil roli favorita a Liberec v posledním utkání porazil 10:2 a celkově 3:0 na zápasy.

Ohlasy po utkání

Gabriel Rick (hráč Plzně): „Zápas se mi hodnotí velmi dobře. Vyhráli jsme, postoupili jsme do semifinále, takže přesně jak jsme si to představovali. Zápas jsme rychle naklonili na naši stranu a měli ho pod kontrolou. Musím Liberec pochválit za sympatické výkony, byla to dobrá série.“

Pavel Bína (kapitán Liberce): „Gratuluji Plzni k zaslouženému postupu. Upřímně jsem doufal, že nějaké utkání urveme a budeme se radovat z prvního bodu v sérii play off. Nestalo se, ale i tak musím svému týmu poděkovat za výkony a nasazení. Sezonu hodnotíme opět pozitivně. Progres je vidět v mnoha aspektech a je třeba opět pracovat a posouvat se dál. Nyní máme dostatečný prostor na to připravit kvalitní a zdravý tým na další sezonu.”

| Statistiky

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827