Slávisté od úvodu střetnutí začali soupeře napadat na jeho polovině s cílem o osudu utkání rozhodnout co nejdříve. V sedmé minutě Jan Křemen rychle rozehrál rohový kop a kapitán Jan Homola poslal míč do sítě. Přestože stejný signál těmto dvěma slávistům ve druhém zápase nevyšel, tentokrát ho Sparta nepřečetla a nezachytila. Do poločasu druhá branka nepadla, v závěru si ale sami slávisté dvojitým hraním s brankářem připravili krušnou chvilku, kdy Baez nastřelil po nepřímém kopu tyčku a míč uklidil do bezpečí Matúš Ševčík.

Po přestávce po Danielově pasu udělal kličku brankáři Křemen a zvýšil střelou do prázdné branky na 2:0. Ve 30. minutě padla třetí branka po protiútoku Homoly a Záruby, kdy oba svornými silami protlačili míč do sítě. Slavia vedla 3:0, ale klidný závěr zápasu ji nečekal. Sparta nasadila power-play a Wesley a Luizinho po povedených kombinacích snížili na 2:3.

David Frič pak sáhl po dalším riskantním kroku a zahájil proti power-play, ta ale vedla k těžké chvilce pro všechny slávistické fanoušky – Daniel v dresu pro brankáře zpětnou přihrávkou poslal do obrovské šance Wesleyho, ale na brankové čáře dokázal jeho střelu vyrazit Radim Záruba! Další dramatické chvíle už nepřišly a červenobílí oslavili podruhé za sebou postup přes Spartu v této části play-off. Tentokrát jednoznačně 3:0 na zápasy.

Ohlasy po utkání

David Frič (trenér Slavie): "Kluci odvedli v celé sérii fantastický výkon. Říká se, že poslední krok je nejtěžší a musím přiznat, že jsme to dnes dohrávali na morál a jsem strašně rád, že jsme to zvládli v základní hrací době. V závěru jsme museli jít do proti power play, museli jsme něco udělat, protože jsme byli dole, Sparta dala dva góly a my chtěli změnit vývoj utkání. Když pak letěla střela na Radima Zárubu, tak by se ve mne krve nedořezal a chvíli jsem litoval, že jsme k tomu sáhli. V celé sérii rozhodlo to, že jsme hráli víc týmově a takticky zvládli všechny tři zápasy."

Carlinhos (hráč Sparty): „Je to pro nás opět krutá prohra, bohužel nám chyběli velmi důležití hráči, to nás určitě nějakým způsobem ovlivnilo. V závěru se nám podařilo snížit na 2:3, ale bohužel jsme to nedokázali dotáhnout do konce. Je to pro nás velmi hořký konec sezony.“

| Statistiky

Kde se hrálo

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 602325579