V zápase jsme odehráli z našeho pohledu velmi solidní první poločas a po vedoucích brankách hostujících hráčů Ricka (0:1) a Seidlera (1:2) jsme dokázali vždy kontrovat vyrovnáním - Hanuš (1:1) a Kratochvíl (2:2). Soupeř nás sice po většinu prvního dějství tlačil do defenzívy, což se od vedoucího týmu předpokládalo, ale naše obrana byla dobře organizovaná, hráli jsme obětavě a v několika případech se parádním zákrokem představil náš gólman Pšurný. Po přestávce jsme ale již ve 23. minutě inkasovali, když se trefil Rešetár z velkého úhlu - 2:3. Měli jsme příležitost k vyrovnání, ale náš útočník z dobré pozice přestřelil branku. Ve 29. a 35. nás hostující tým přehrál kombinačně a do prázdné branky skóroval nejprve Rešetár a poté Seidler - 2:5. Po náhozu našeho brankáře jsme korigovali, když se pohotově prosadil Starý 3:5. V posledních třech minutách soupeř ale dokázal ještě 3x skórovat (Rešetár, Seidler, Vnuk) a konečné skóre zápasu tak dostalo pro nás za předvedený výkon poněkud krutou podobu.  

Petr Starý, hráč Žabinští Vlci Brno: „Odehráli jsme jedno z nejnáročnějších utkání dosavadního průběhu sezóny. Za první poločas patří mužstvu velká pochvala za ukázkovou bojovnost, disciplinovanost i odvahu. Bohužel jsme ve stejném duchu nezvládli začátek druhé půle, soupeř nás nekompromisně potrestal a poté už jsme nebyli schopni jim cestu za výhrou zkomplikovat. Náš herní projev má však nadále vzestupnou tendenci a my budeme pracovat na tom, abychom ve stejném tempu i kvalitě zvládli odehrát celých 40 minut."

Lukáš Rešetár, kapitán Plzně: „V první půli to od nás bylo takové pomalé, stereotypní a chyběl tomu nějaký moment překvapení. Dělali jsme i zbytečné chyby dozadu a ten poločasový výsledek byl nakonec i zasloužený. Ve druhé půli jsme přidali na pohybu, zvedla se i kvalita a vedlo se nám i v zakončení, když jsme ztrestali nějaké chyby soupeře. Pomohli jsme si i hrou s brankářem a nedopustili jsme drama jako v některých minulých zápasech.“

Statistika

Kde se hrálo

Brno | Vodova 2

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A
Kapacita 900
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 541212152