Jaké jsou tvé první dojmy po podpisu smlouvy a prvním týdnu v Chrudimi?

Jsem nadšený, je to pro mě nová motivace. Už během posledního finále jsem tak nějak tušil, že to může být můj poslední zápas ve futsalu, ale nakonec jsem strašně rád, že jsem ještě znovu zpátky na palubovce.

Jaké bylo jednání o přestupu do Chrudimi a rozhodování o návratu zpět do branky?

Až v posledních pár dnech předminulého týdne dostala jednání turbulentní rychlost, doma jsme to probrali a potom jsme si to s Chrudimí jen potvrdili, že to platí. Takže jsem minulé pondělí podepsal na prvním tréninku smlouvu. Neříkal bych tomu úplně přestup, protože už jsem prohlásil, že s futsalem končím, ale nakonec jsme se domluvili, takže se spíše vracím zpět k futsalu a do Chrudimi.

Proti Chrudimi si v minulých letech odchytal několik emotivních utkání, jak jsi je prožíval?

Nějaké emoce jsem si extra nepřipouštěl. Primárně jde o to, že poslední dobou byly zápasy s Plzní asi to nejlepší, co česká futsalová liga vůbec může nabídnout. Na motivaci tedy nebyl žádný problém, protože ty týmy byly opravdu tak vyrovnané, že rozhodovaly maličkosti, a to k tomu prostě patří. Je to vyhrocené, každý chce porazit svého rivala v boji o titul a k tomu emoce patří, ale nějak extra speciálně jsem to neprožíval. Byla tam přidaná hodnota v tom, že to byl vždycky zápas, na který se člověk nejvíc těší, a právě kvůli takovým zápasům ten sport dělá.

Jak se těšíš na spolupráci s kluky, se kterými ses zatím potkával pouze v reprezentaci?

Na spolupráci s klukama se těším, delší dobu jsme se neviděli jinak než jako soupeři, takže teď to možná bude trošku něco jiného. V národním týmu už spolu nějaké starty máme, ale myslím si, že teprve teď bude větší možnost se lépe poznat, aby každý věděl, co od druhého čekat, a doufám, že všechno bude klapat.

Momentálně probíhá reprezentační příprava na blížící se kvalifikaci, je tak ve hře tvůj návrat do reprezentace?

Co se týče návratu do národního týmu, to není úplně otázka na mě. Už nějakou dobu tam nejezdím a myslím, že je teď předčasné dělat nějaké závěry. Nejprve musím podávat takové výkony, abych na reprezentaci vůbec měl, a pak bude záležet na ostatních okolnostech, jestli budu v nominaci nebo ne. Musím se vrátit k tvrdé práci a podávat stoprocentní výkony, a proto jsem i tady.

A na závěr ambice a cíle pro angažmá v Chrudimi?

Všichni víme, jakou historii Chrudim má, takže by bylo alibistické říkat, že cílem je jen finále. Cílem je jedno značně vyhrát titul a na konci sezóny zvednout pohár nad hlavu s Chrudimí. Samozřejmě je tu také finále poháru, takže ty cíle nemůžou být jiné než ty největší – vyhrát všechno, co se dá.

Další aktuality

Tomáš Kuchta: Hrát v klidu? Pracuju na tom!
Tomáš Kuchta: Hrát v klidu? Pracuju na tom! 14.10.2024

Z mladého nováčka z juniorky je už dávno nedílná součást a opora slávistického týmu. Dvaadvacetiletý Tomáš Kuchta se už zabydluje také v národním týmu. V Kadani pomohl sešívaným k důležitým bodům dvěma brankami.

Jan Grümann chce pomoci Rapidu do play off
Jan Grümann chce pomoci Rapidu do play off 07.10.2024

Slávisté v Edenu měli snad deset vyložených šancí, v síti skončil míč ale jen dvakrát. Velký podíl na tom měl ústecký futsalový objev - dvacetiletý brankář Jan Grümann.

Filip Havrda: Jan Žežulka se na nás chytil, přeju mu to
Filip Havrda: Jan Žežulka se na nás chytil, přeju mu to 02.10.2024

Filip Havrda si V Plzni připsal druhý gól ve svém druhém zápase, ale dobrou náladu mu nepřinesl. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant litoval, že Slavia nebyla ve svých šancích důraznější. Pochvalná slova našel i pro výkon svého bývalého spoluhráče Jana Žežulky, který je v mistrovském týmu na hostování právě z Edenu.