Jak utkání s Rapidem hodnotíte?

„Nešlo o vůbec snadné utkání a nevyvíjelo se lehce, což nechci svádět na naši koncovku, ale upřímně musím přiznat, že Ústí hrálo velice dobře. Cizinci přidali soupeři na kvalitě a myslím, že Rapid bude v tabulce mnohem výš, než bývalo zvykem a žádný tým to tu nebude mít jednoduché. My jsme samozřejmě rádi, že i když jsme přijeli v trochu okleštěné sestavě, tak jsme odehráli to, co jsme potřebovali a ukázali jsme tu naši zkušenost a sílu.“

Překvapil vás soupeř tím, že nastoupil se čtyřmi jihoameričany, kteří skoro neslezli z palubovky?

Věděli jsme, že za Ústí nastupují tři, o tom čtvrtém se mluvilo až teď v posledním týdnu, že by je měl ještě posílit. Bylo vidět, že tito hráči to s balónem umí, jsou drzí, rychlí a dovolí si jeden na jednoho, takže až tu budou delší dobu a více se sehrají, určitě budou ještě o něco lepší.

Vy jste byl dnes hodně vidět a to jak v obraně, tak v útoku. Přišlo mi, že vás zápas hodně bavil…

Asi ano. Řekl bych, že jsem poslední tři týdny v dobré formě a zdravotně v pořádku, takže mě nic nelimituje. Navíc jsme se před zápasem bavili s trenérem, že dneska budu mít větší vytížení, tak ať si to prostě odehraju podle sebe. Myslím, že nějaké zkušenosti již mám, tak jsem toho využil. Že jsem dal nějaké góly nebo body je samozřejmě k plusu, ale důležitější je obětavost celého týmu a že jsme získali do tabulky tři body.

Vstřelil jste dvě krásné a hodně důležité branky. Co dnes chybělo, abyste zaznamenal hattrick?

Máte pravdu, šance na něj tam byly. Asi prostě trocha toho štěstí, protože to je k tomu vždycky potřeba. Několikrát jsem mohl vyřešit vypracovanou příležitost s klidnější hlavou… Na konci pak už síly ubývaly a chtělo to asi více klidu.

V pátek se konečně poprvé představíte vlastním fanouškům v nově opravené chrudimské hale. Těšíte se?

Obrovsky. Kluci už v ní trénují čtrnáct dní, my po návratu z reprezentace týden a zvykáme si na palubovku víc a víc. Podle mě jde totiž o jednu z nejlepších palubovek v republice, míč na ní jede strašně rychle a my se na tento futsal těšíme. Samozřejmě se těšíme i na domácí fanoušky, kteří budou mít zápasy konečně zase v Chrudimi. Doufám, že přijdou v co největším počtu, aby nás podpořili a viděli nás hrát zase doma v Chrudimi, jak na to byli léta zvyklí.

Za soupeře vám bude tým Kadaně a podle všeho to vypadá, že půjde o přímý souboj o první místo tabulky.

Já bych to takto nebral. My se na každého soupeře připravujeme týden před střetnutím a chceme vyhrát všechna utkání, ať už je to přátelák, pohár nebo liga. Proto si teď dva dny odpočineme a od pondělí se začneme po taktické stránce připravovat na Kadaň. Určitě nebudeme koukat na tabulku, jestli je to souboj o první nebo desáté místo, ale prostě do toho půjdeme a budeme chtít vyhrát!

Další aktuality

Tomáš Kuchta: Hrát v klidu? Pracuju na tom!
Tomáš Kuchta: Hrát v klidu? Pracuju na tom! 14.10.2024

Z mladého nováčka z juniorky je už dávno nedílná součást a opora slávistického týmu. Dvaadvacetiletý Tomáš Kuchta se už zabydluje také v národním týmu. V Kadani pomohl sešívaným k důležitým bodům dvěma brankami.

Ondřej Vahala: Cílem je vyhrát všechno, co se dá
Ondřej Vahala: Cílem je vyhrát všechno, co se dá 08.10.2024

Nejlepší brankář posledních let 1. Futsal ligy, čtyřiatřicetiletý Ondřej Vahala má za sebou úvodní týden v Chrudimi, a v prvním rozhovoru prozradil cíle do zbytku sezóny, nebo také jak to vidí s návratem do reprezentace.

Jan Grümann chce pomoci Rapidu do play off
Jan Grümann chce pomoci Rapidu do play off 07.10.2024

Slávisté v Edenu měli snad deset vyložených šancí, v síti skončil míč ale jen dvakrát. Velký podíl na tom měl ústecký futsalový objev - dvacetiletý brankář Jan Grümann.