Jaký byl zápas v Plzni? Co vám jako týmu ukázal?

Ukazál nám to, že jsme schopní hrát s Plzní vyrovnaný zápas. V prvním poločase jsme byli víc na balonu, ale je to prostě tak, jak se to říká - když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát. Měli jsme tam jednu nebo dvě šance za stavu 1:0 pro Plzeň. Kdybychom je vyřešili lépe, tak by to bylo zajímavější. Mohli jsme jít do kabin za vyrovnaného stavu. Bylo by to ještě otevřené.

Plzni hodně pomohli zkušení hráči Holý a Vnuk...ale nebyly to přece jen laciné branky?

Ano, dostali jsme jednoduché góly, nebylo to tak, že bychom všichni v obraně propadávali. My jsme jim ale ty situace darovali naším nedůrazem a nedostatečnou komunikací. Třetí gól před pauzou byl pro vývoj zápasu rozhodující.

Vy jste nakonec jeden gól dal, nemohlo jich být při power play i víc?

Při power play mi to tam létalo krásně od Tondy Hrdiny na jedničku. Ale nebylo to zase tak snadné, létalo to metr nad zemí. Z takové situace dám jeden gól ze tří pokusů, ale měl bych jich dát víc.

Působila na vás Plzeň hodně koncentrovaně? Co říkáte výkonu Jana Žežulky?

Pro Žežu to byl zápas, kdy se vyhecoval, chytil spoustu šancí. Podržel Plzeň, ale mohl je sice podržet jindy než proti nám, ale určitě je to dobře pro něj. Po zápase s Chrudimí se na nás chytil a já mu to přeju. Přeju mu, ať se mu daří také v Lize mistrů.

Teď čeká Slavii Rapid Ústí nad Labem. Když se podíváme na tabulku, může to být dost důležitý zápas pro to, kam Slavia zamíří...

Bude to náročný zápas, stejně jako s Žabinskými Vlky. Bude to o proměňování šancí, věřím, že když budeme dávat góly z půlky šancí, které si vytvoříme, tak věřím, že Ústí porazíme. Potřebujeme body jako sůl.

Bude to asi jiný Rapid než v minulých letech, stihl jste je už nasledovat?

Mají čtyřku z cizinců, budou to určitě šikovní hráči v soubojích jeden na jednoho. Budeme si je muset ohlídat, ale doma jsme silní a pokud budeme hrát zodpovědně, plnit to, co máme, tak nemám obavy o to, že bychom to nezvládli.

Poslední otázka...jak jste si užil reprezentační sraz?

Naplno. Jsem velice rád, že jsem po dlouhé době dostal od trenéra Kopeckého šanci. Jsem za to vděčný. Každý takový zápas je obrovský posun na úplně jiné tempo a úroveň. Jsem rád za každý trénink, který jsem tam s nejlepšími našimi hráči absolvoval. Je to pro mě další motivace dál pracovat a bojovat o nominaci na další sraz a o nominaci na kvalifikační zápasy.

Další aktuality

Tomáš Kuchta: Hrát v klidu? Pracuju na tom!
Tomáš Kuchta: Hrát v klidu? Pracuju na tom! 14.10.2024

Z mladého nováčka z juniorky je už dávno nedílná součást a opora slávistického týmu. Dvaadvacetiletý Tomáš Kuchta se už zabydluje také v národním týmu. V Kadani pomohl sešívaným k důležitým bodům dvěma brankami.

Ondřej Vahala: Cílem je vyhrát všechno, co se dá
Ondřej Vahala: Cílem je vyhrát všechno, co se dá 08.10.2024

Nejlepší brankář posledních let 1. Futsal ligy, čtyřiatřicetiletý Ondřej Vahala má za sebou úvodní týden v Chrudimi, a v prvním rozhovoru prozradil cíle do zbytku sezóny, nebo také jak to vidí s návratem do reprezentace.

Jan Grümann chce pomoci Rapidu do play off
Jan Grümann chce pomoci Rapidu do play off 07.10.2024

Slávisté v Edenu měli snad deset vyložených šancí, v síti skončil míč ale jen dvakrát. Velký podíl na tom měl ústecký futsalový objev - dvacetiletý brankář Jan Grümann.