Tvůj příchod ze Slavie se zrodil poměrně rychle. Jak na to vzpomínáš?

Bylo to rychlé. V pátek v deset večer po zápase na Slavii za mnou dorazil Kuba Hodek s nabídkou hostování do Plzně a v sobotu kolem poledne už jsem mu volal, že jdu do toho. Zařizoval jsem si pouze svoje věci, od léta totiž trénuji jako hlavní trenér děti v klubu FC Tempo Praha. Chtěl bych touto cestou ještě jednou poděkovat svému realizačnímu týmu, že mi vyšli vstříc a umožnili mi nabídku Plzně přijmout. Pak už jsem to pouze probíral s rodinou, přítelkyní a blízkými známými. Všichni jsme se shodli, že je to pro mě takový krok dopředu, který se prostě neodmítá, a tak jsem tady.

Jak tě přijmula plzeňská kabina?

Myslím si, že bezproblémově. Pro mě bylo velké plus, že jsem tak nějak věděl, do čeho jdu. Mladší kluky znám z juniorských reprezentací, starší kluky zase ze seniorské reprezentace. A proti všem už jsem několikrát nastupoval v lize, takže aklimatizace si myslím proběhla bezproblémově.

Byly pro tebe první tréninky v něčem jiné? Co to daly, na co ses soustředil?

Tréninky jsou podobné těm na Slavii, jen mi přijdou ve větší intenzitě. On o tom už mluvil trenér Kopecký, dalo mi to takový nový impuls, novou chuť do tréninků, kterou jsem potřeboval. Před sezonou jsem vlastně už futsal chtěl dávat na druhou kolej, ale tahle nabídka mi zase vlila krev do žil a poslední 3 týdny zase jedu na 110% a jsem za to moc rád. Zase si futsal užívám, těším se na každý trénink i zápas.

Tvé první utkání v dresu Plzně bylo s Chrudimí, a zde přišel poměrně tvrdý naráz…

Ano, to přišel. Věřím, že to byl zápas blbec, že jsme si to vyžrali se vším všudy a odpíchneme se od toho zase k vítězstvím. Interně jsme si to vyhodnotili a na trénincích znovu pracujeme, abychom to odčinili.

Po tomto utkání přišla reprezentační pauza. Čemu jste se během tréninků nejvíce věnovali?

Tréninky byly kondičnějšího rázu, dost jsme si mákli během reprepauzy. Zároveň jsme pilovali taktické prvky, na kterých jsme shořeli v zápase s Chrudimí. Tento týden už ale máme v hlavě pouze Slavii a připravujeme se na ní.

Utkání se Slavií nás čeká již v pondělí. Nebude to pro tebe poněkud zvláštní utkání?

Možná bude, ale už jsem proti klukům chytal několikrát, když jsem působil na Mělníku. Ono na hřišti jde všechno stranou a je jedno, kdo proti Vám stojí. V každým zápase mám vždy za cíl dostat co nejméně gólů a co nejvíce klukům přede mnou pomoct, aby se o mě mohli opřít.

Co si od něj slibuješ?

Věřím, že uspějeme. Ale k úspěchu povede tvrdá práce, agresivita a plnění taktických pokynů. Já vždycky říkám, že rozhodne to, kdo v tom zápase chce víc.

Tvé působení v klubu bude do konce kalendářního roku, čili se s námi podíváš na LM. Připravuješ se na to nějak zvlášť?

Ano, Liga mistrů byla pro mě to primární lákadlo, kvůli kterému jsem zde. Těším se na to, moc.
Zatím se nijak zvlášť nepřipravuji. Ale vím, že trenéři už shánějí nějaké video materiály, které určitě budu chtít vidět, abych si mohl jednotlivé protihráče zanalyzovat a být připraven na to, co nás čeká.

Jak hodnotíš naši skupinu? Na co se můžeme těšit?

Naše skupina si myslím, že má jednoho velkého favorita a tím je Braga. Dále je tam také velmi kvalitní Olmissum a domácí Prishtina. Na skupinu a srovnání s mezinárodním futsalem se velmi těším. Věřím, že v každém zápase můžeme překvapit a když se semkneme, tak i posbírat dostatek bodů, které by nás nasměrovali k postupu.

Který zapas bude zřejmě nejvíc napínavý?

Osobně se nejvíce těším na všechny zápasy, protože tohle už je LM a já nerozlišuju, jestli je to ten nebo ten. Každý tým tam je zaslouženě a každý zápas bude mít svá specifika složitosti. Se správným nastavením ale znovu říkám, že můžeme a chceme být úspěšní. 

Další aktuality

Tomáš Kuchta: Hrát v klidu? Pracuju na tom!
Tomáš Kuchta: Hrát v klidu? Pracuju na tom! 14.10.2024

Z mladého nováčka z juniorky je už dávno nedílná součást a opora slávistického týmu. Dvaadvacetiletý Tomáš Kuchta se už zabydluje také v národním týmu. V Kadani pomohl sešívaným k důležitým bodům dvěma brankami.

Ondřej Vahala: Cílem je vyhrát všechno, co se dá
Ondřej Vahala: Cílem je vyhrát všechno, co se dá 08.10.2024

Nejlepší brankář posledních let 1. Futsal ligy, čtyřiatřicetiletý Ondřej Vahala má za sebou úvodní týden v Chrudimi, a v prvním rozhovoru prozradil cíle do zbytku sezóny, nebo také jak to vidí s návratem do reprezentace.

Jan Grümann chce pomoci Rapidu do play off
Jan Grümann chce pomoci Rapidu do play off 07.10.2024

Slávisté v Edenu měli snad deset vyložených šancí, v síti skončil míč ale jen dvakrát. Velký podíl na tom měl ústecký futsalový objev - dvacetiletý brankář Jan Grümann.