Místopředsedou byl jmenován Petr Lesenský, jenž dohlédne na začleňování klubu do (F)akademie, největší futsalovo-fotbalové akademie v ČR. Novým sekretářem je Petr Havlík.

Nově zvolený předseda strávil v brněnském týmu většinu své sportovní kariéry. „Helas je klub mého srdce, mám proto z nové funkce i důvěry kolegů velkou radost. Při reorganizaci nás čeká hodně práce, ale věřím, že se nám s novými lidmi podaří z našeho klubu vytvořit ještě silnější a atraktivnější futsalovou značku, která bude dlouhodobě přitažlivá pro hráče, partnery i fanoušky,“ uvedl David Cupák s vědomím, že se na hřišti bude muset řídit pokyny hlavního kouče Tomáše Galii.

„David je maximální profesionál, který mi letos pomůže také v asistentské pozici. Jeho zkušenosti se nám budou hodit pro začleňování mladých hráčů, což je naše priorita. Než nám však doroste dostatek kvalitních odchovanců z naší akademie, ještě to chvíli potrvá, ale pak to bude stát za to,“ doplnil Tomáš Galia, který je kromě trenérské role zodpovědný za celý sportovní úsek.

První domácí zápas letošní sezóny odehraje Helas Brno proti FC Rapid Ústí nad Labem v pátek 6. 9. v 19:30. Součástí předzápasového programu bude slavnostní poděkování bývalému předsedovi Janu Loupovi, jenž se letos po 42 letech rozhodl ukončit své aktivní působení ve vedení klubu. Během zápasové přestávky ocení jihomoravský hejtman Jan Grolich hráče mládežnické futsalové bašty Orel Řečkovice, kteří zvítězili v krajských přeborech U13 i U15. V kategorii starších žáků dokonce vyhráli i červnové MČR.

Další aktuality

Potvrzená hráčská výměna: Žežulka do Plzně, Fořt a Papež do Edenu
Potvrzená hráčská výměna: Žežulka do Plzně, Fořt a Papež do Edenu 11.09.2024

Již známé změny byly oficiálně potvrzené - brankář Jan Žežulka přechází ze Slavie do Plzně, zatímco opačným směrem putují brankář Jakub Fořt a jednadvacetiletý Jakub Papež.

Liberec představil last-minute posily
Liberec představil last-minute posily 01.09.2024

FTZS Liberec vstoupí do nové sezony v Praze v historickém zápase pro domácí Bohemians. Těsně před cestou do hlavního města oznámil dvě last-minute posily - Martina Bulejka a Davida Lochmana. Oba si vybojovali místo v kádru v letní přípravě.

Legenda Dlouhý do vedení Rapidu, trénovat budou Vobořil s Kocem
Legenda Dlouhý do vedení Rapidu, trénovat budou Vobořil s Kocem 28.08.2024

Legendární hráč a trenér Martin Dlouhý po osmi letech končí na lavičce Rapidu Ústí nad Labem. Symbol vzestupu Severočechů z krajského přeboru do 1. Futsal ligy se přesouvá do vedení klubu. Obdobně jako v dalších klubech se trenérského řemesla ujmou zkušení hráči - Vobořil s asistentem Kocem.