Jak se to vůbec sešlo, že jste se dostal do Slavie?

Sešlo se to tak, že jsem se rozhodl vrátit zpátky domů do Prahy a při té při té příležitosti jsem přemýšlel o tom, kam povedou moje futsalové kroky. O zájmu Slavie jsem věděl už delší dobu a potěšilo mě, že tento zájem byl aktuální i před touto sezonou. Slovo dalo slovo a od března, dubna jsme byli v kontaktu. Domluvili jsme se a jsem tady.

Koho z kluků už jste znal z reprezentačních výběrů a akademické reprezentace?

Z reprezentace se znám s oběma brankáři Adamem Vondráčkem a Honzou Žežulkou a dál pak s Filipem Havrdou, se kterým jsme toho už dost procestovali. Znám se i s Tomášem Kuchtou. Věřím, že i díky tomu nám to v naší čtyřce s klukama půjde, protože se navzájem známe a víme zhruba, co od sebe můžeme očekávat.

Jaké bylo přijetí v kabině?

Kluci mě přijali fantasticky, za což bych jim chtěl i poděkovat. Samozřejmě, že to bylo usnadněné tím, že se s drtivou většinou znám, ať už z reprezentace, jak jsem už zmínil, nebo z dřívějšího působení, když jsme nastupovali proti sobě jako soupeři. Za mě osobně bylo všechno perfektní, jsem rád, že jsem tu.

Co říkáte tomu, že je v týmu tolik mladých hráčů?

Vzhledem k tomu, že Slavia dlouhodobě velmi dobře pracuje s mladými hráči, to je především zásluha Honzy Homoly, tak mi to přijde jako logický krok. Potřebovali jsme v áčku kádr doplnit a kluci si to za své výkony v juniorských kategoriích zasloužili. Teď už je jenom na nich, jak moc budou chtít futsalu dávat. Mimochodem je to pro mě nová role v tom, že už nejsem ten z těch nejmladších. Naopak jsem jeden z těch, kteří už mají něco za sebou.

Jaká byla letní příprava? Nastřílel jste několik branek v přípravných utkáních, vydrží vám to i do ostrých zápasů?

Příprava byla vlastně jako vždycky dlouhá a náročná. Všichni jsme rádi, že je to za námi, že konečně začnou ostré zápasy. Jinak svoje výkony v přátelácích nechci přeceňovat, ale byla to pro mne asi nejpovedenější příprava, co se týká kanadských bodů. Ale jak říkám, přípravné zápasy a liga, to je něco úplně jiného. Doufám, že se mi podaří na to v lize navázat. Budu chtít týmu pomáhat góly a asistencemi, které povedou k bodům.

Máte čerstvou zkušenost ze zahraničí, jaké to bylo?

Na život v zahraničí budu vždycky rád vzpomínat, ať už z osobní i sportovní stránky. Poznal jsem spoustu nových lidí, naučil jsem se nový jazyk. Byl to můj sen si vyzkoušet někdy žít v jiné zemi, jsem rád, že se mi to splnilo. Co se týká futsalové zkušenosti, tak to bylo úplně něco jiného. Jiný styl hry, vysoká divácká návštěvnost ve většině utkání. Nevýhodou bylo určitě cestování, na nejbližší venkovní utkání jsme to měli tři a půl hodiny.

Jaký na vás udělal dojem trenér Zdeněk Sláma?

Slamák na mě působí jednoduše výborným dojmem. Už vlastně na samotném začátku jednání jsme spolu několikrát komunikovali, bylo na něm vidět, že mi naslouchá, že se zajímá. To na mě působilo hrozně sympaticky. Má toho spoustu odehráno, předává nám svoje zkušenosti. Sportovně i lidsky je to skvělý člověk, já jsem rád, že ho na této pozici máme.

Co vás na futsale nejvíc baví?

To je docela zajímavá otázka. Na futsale mám rád to, že je to kolektivní sport, který má blízko k fotbalu, pořád se tam něco děje, padá hodně branek a je v tom plno emocí. V neposlední řadě také to, že trávite čas se svými nejen spoluhráči, ale i kamarády.

V pondělí vás čeká první zápas v Chomutově, co od něj čekáte?

Doufám, že bude plná hala, i když to budou logicky příznivci domácího týmu. Je to stokrát lepší, než kdyby v hale nebyl nikdo. K samotnému zápasu - očekávám, že to bude bojovné a vyhrocené utkání. Je to první kolo nové sezony, pro všechny je důležité do ligy dobře vstoupit. My tam samozřejmě pojedeme s cílem vyhrát a získat tři body. Budeme se soustředit na sebe a snažit se vyvarovat nějakých excesů. Vím, jak tomu bylo v play-off na konci minulé sezony. Věřím, že to zvládneme.

Další aktuality

Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci
Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci 05.09.2024

Kapitán Jan Homola vsítil hlavou v Chomutově parádní gól, ale radost z něj nakonec žádnou neměl. Silně omlazená Slavia doplatila na řadu neproměněných šancí a na severu Čech o branku prohrála. V pátek sešívané čeká jednoznačný úkol – uhrát první body na domácí palubovce.

David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě
David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě 03.09.2024

Vstup do letošního ročníku 1. Futsal ligy zvládli futsalisté FK Chrudim za tři body, když v pátek večer zvítězili na palubovce Žabinských Vlků Brno těsně 5:4. Výsledek, ale hlavně koncovka zápasu však mohly být určitě lepší. O utkání jsme si popovídali se střelecky dobře naladěným Davidem Drozdem, autorem čistého hattricku.

Zdeněk Sláma: Mladý tým jsme ještě omladili
Zdeněk Sláma: Mladý tým jsme ještě omladili 27.08.2024

Už v závěru play off minulé sezony dostávali prostor ve slávistickém dresu juniorští mistři republiky. Nejinak tomu bylo v letních přípravných zápasech. Trenér červenobílých futsalistů Zdeněk Sláma bude na mladé naděje spoléhat i v sezoně, která pro sešívané začne v pondělí 2.září v Chomutově.