Honzo, vítej v novém působišti. Jak došlo ke skutečnosti, že ses stal hráčem Žabinských Vlků?

V první řadě zdravím všechny fanoušky Žabinských Vlků a futsalu celkově. Po minulé sezoně, která pro mě byla vyčerpávající jak fyzicky tak duševně, jsem dospěl k rozhodnutí ukončit hráčskou kariéru. Tato zpráva se donesla k činovníkům ŽV, kteří začali pozvolna zjišťovat případné možnosti mého návratu - ať jako hráče, tak třeba i jako asistenta trenéra. A jelikož jsme si po lidské stránce překvapivě rychle sedli, tak po několika schůzkách bylo vše domluveno.

Jak jsi zatím spokojen s novým prostředím, případně se spoluhráči a vedením? Myslíš, že to bude fungovat?

Kdybych si nemyslel, že to má šanci dobře fungovat, tak už bych skončil v prvním tzv. tréninkovém týdnu. Líbí se mi přístup a zápal jak hráčů, tak funkcionářů klubu. Jsou zde hráči kvalitní, již zkušení a je zde poměrně velké množství mladých kluků, se kterými se dá pracovat a rozvíjet jejich talent.

Tvojí premiérou v dresu ŽV, byl vítězný turnaj Česko – slovenského přátelství. Takový úvod jistě potěší! Pozorný divák si všiml, že jsi často promlouval na střídačce ke spoluhráčům - lze z toho něco usuzovat?

Jak už jsem naznačil, domluva mezi mnou a klubem platí nejen na post hráče ale i na pozici hrajícího asistenta trenéra Tomana. Z čehož vyplývá, že mou starostí budou jak některé tréninkové jednotky, tak samozřejmě práce s hráči.

Máš ve své bohaté futsalové kariéře ještě nějaký cíl, přáni nebo něco, co by tě sportovně potěšilo?

Tuto sezonu je to jednoznačně záchrana v lize s Žabinskými Vlky, to je priorita. Pak to bude snaha o co nejlepší a nejkvalitnější předvedenou hru. Chceme s týmem najít vlastní sportovní tvář, kterou bychom se rádi prezentovali.

Co očekáváš od nového ročníku nejvyšší soutěže? Tipneš si, jaké šance v něm mohou mít Žabinští Vlci?

Předpokládám, že stejně jako v posledních letech bude dvojice Plzeň, Chrudim bodově i výsledkově odskočená. Zbytek týmů, včetně nevyzpytatelných nováčků, bude víceméně vyrovnaný. Co se Vlků týče, budu opakovat odpověď z předchozí otázky, že hlavním a reálným cílem je záchrana. Vše ostatní bude příjemným bonusem navíc.

V loňské sezoně jsi v obou vzájemných zápasech Vlků a Helasu skóroval. Jak se těšíš na derby, do kterého tentokrát nastoupíš v zeleném dresu?

Na ten zápas se těším jako na jakékoliv derby. Očekávám jako vždy zvýšený zájem fanoušků a futsalové veřejnosti obecně. Snad bude předveden kvalitní futsal z obou stran a především brněnský fanda si přijde na své a bude spokojen.

Co bys vzkázal fanouškům Žabinských Vlků?

Snad jen ať chodí v co nejhojnějším počtu. Ať nás podporují, tak jak to oni umí. A ať nám dopřejí chvilku času a trpělivosti při učení se novým věcem, které samozřejmě nejde ovládat za týden. Díky všem.

Další aktuality

Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci
Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci 05.09.2024

Kapitán Jan Homola vsítil hlavou v Chomutově parádní gól, ale radost z něj nakonec žádnou neměl. Silně omlazená Slavia doplatila na řadu neproměněných šancí a na severu Čech o branku prohrála. V pátek sešívané čeká jednoznačný úkol – uhrát první body na domácí palubovce.

David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě
David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě 03.09.2024

Vstup do letošního ročníku 1. Futsal ligy zvládli futsalisté FK Chrudim za tři body, když v pátek večer zvítězili na palubovce Žabinských Vlků Brno těsně 5:4. Výsledek, ale hlavně koncovka zápasu však mohly být určitě lepší. O utkání jsme si popovídali se střelecky dobře naladěným Davidem Drozdem, autorem čistého hattricku.

Slavii posílil Lukáš Nečas
Slavii posílil Lukáš Nečas 31.08.2024

Před svým prvním zápasem nové sezony 1. Futsal ligy představila Slavia novou posilu - přichází bývalý juniorský reprezentant Lukáš Nečas, který má za sebou zkušenost z německé Bundesligy, kde působil v dresu SSV Jahn 1889 Regensburg.