Jak vůbec došlo k tomu, že jste se dostal k trénování, není na to přece jenom brzo?

Asi trochu brzo na to je, ale nějaké zkušenosti s Tomášem Abrhamem už máme, snažíme se to klukům předat a zatím nám to vychází. Na tréninku kluci pracují dobře a uvidíme, jak to bude vypadat v nové sezoně.

Jak to přesně bude s vámi? Budete víc hráč, nebo trenér?

Já jsem takový hrající trenér, něco jako Zdeněk Sláma ve Slavii. Snažíme se oba s Tomášem Abrhamem trénovat i hrát.

Jaká byla zatím letní příprava?

Byla nejprve hodně běžecká, pak jsme se začali věnovat futsalovým věcem. Pilujeme to všechno od začátku, systémy 3-1, 4-0. Uvidíme, jak se to všechno vyvine.

Máte asi i kvůli zraněním jednu čtyřku hodně mladou...

To je pravda, vypadá to, že z naší loňské sedmnáctky a devatenáctky vznikne naše druhá čtyřka. Máme nějaká zranění - Dominik Šup, Lukáš Lehner a Jakub Sváta mají vážné problémy se zraněnými koleny. To vypadá na celou sezonu, bohužel.

V přípravě na Slavii naskočil Tomáš Zita, to bude takový mělnický futsalový Jamal?

Doufáme v to. Je to šikovný hráč, futsal ho baví, má sice drobnější postavu, ale je velmi futsalový. Potřebuje se zapracovat, ale věřím, že to bude každým dnem lepší a lepší.

Jaké máte před sebou cíle? Kdybyste měli zopakovat loňskou sezonu, tak by to teď bylo spíš na boj o záchranu než o play off...

Teď máme cíle jiné. Ideální by byla top šestka, ale budeme realisti a chceme být do osmičky, zahrát si v play off. Tam se uvidí, koho bychom dostali.

V přípravě jste vyhráli na Slavii, to vás muselo potěšit...

Překvapilo mě to, je to příjemné překvapení, přiznám se, že jsem čekal těžší zápas. Slavia má také dost mladých kluků, poznávají se, stejně jako my. Zkouší se různé věci. Utkání splnilo to, co od toho každý očekával. Výsledek nejde přeceňovat.

Co vás na trénování baví? Dá se to vůbec dobře kombinovat s hraním? Přece jenom hrající trenér pak na palubovce trochu ztrácí ten celkový přehled...

My máme výhodu v tom, že máme na lavičce Pavla Šubu, který nám to tam okřičí, když budeme oba na palubovce. Zatím to funguje.

Vy jste byl nejlepším střelcem základní části...takže teď budete chtít být nejlepším trenérem?

Nejlepším trenérem určitě ne, takové ambice určitě nemám (úsměv). Nemám ještě vlastně dokončenou ani tu správnou licenci. Plánuju určitě naplno hrát.

Další aktuality

Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci
Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci 05.09.2024

Kapitán Jan Homola vsítil hlavou v Chomutově parádní gól, ale radost z něj nakonec žádnou neměl. Silně omlazená Slavia doplatila na řadu neproměněných šancí a na severu Čech o branku prohrála. V pátek sešívané čeká jednoznačný úkol – uhrát první body na domácí palubovce.

David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě
David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě 03.09.2024

Vstup do letošního ročníku 1. Futsal ligy zvládli futsalisté FK Chrudim za tři body, když v pátek večer zvítězili na palubovce Žabinských Vlků Brno těsně 5:4. Výsledek, ale hlavně koncovka zápasu však mohly být určitě lepší. O utkání jsme si popovídali se střelecky dobře naladěným Davidem Drozdem, autorem čistého hattricku.

Slavii posílil Lukáš Nečas
Slavii posílil Lukáš Nečas 31.08.2024

Před svým prvním zápasem nové sezony 1. Futsal ligy představila Slavia novou posilu - přichází bývalý juniorský reprezentant Lukáš Nečas, který má za sebou zkušenost z německé Bundesligy, kde působil v dresu SSV Jahn 1889 Regensburg.