Kdy Olympik zahájil přípravu a jak a kde bude probíhat?

Přípravu jsme začali 22.7. a prvních 14 dní jsme trénovali v hale TJ Neratovice. Zaměřili jsme se na kondiční a fyzickou stránku hráčů. Samozřejmě nechyběly ani chvíle s míčem.

S kým budete hrát přípravné zápasy?

Ve čtvrtek 8.8. hrajeme od 19.30 v Kadani s místním Internacionálem, 16. 8. od 19.30.hrajeme v Praze na Slavii a 23.8. od 20.00 doma s Bohemkou, což bude generálka na 1. Futsal ligu.

K jakému pohybu v kádru došlo, jaké jsou odchody a příchody?

Trvalé odchody jsou malé. Jen do Roudnice přestoupí Mešič. Za to nás během května a června postihla série zranění hráčů ze základní sestavy, Jakuba Sváty, Lukáše Lehnera a Dominika Šupa a u všech je to dlouhodobé (7-8 měsíců). Na přestup přichází z druholigového ukrajinského klubu Andrej Kovalčuk, na zkoušku s týmem trénují dva hráči z druholigových týmu a jako každý rok jsme posunuli do A týmu nadějné juniory ( brankáři Ondřej Korbelář a Jakub Sedláček, hráči do pole Lukáš Suchý, Erik Durdoň a Tomáš Zíta ). Z Bohenky se má, po úspěšném angažmá, vrátit Tomáš Prejsa, ale zatím, kvůli zranění, do přípravy nenastoupil.

Kdo se ujme trenérské taktovky po odcházejícím Jakubovi Němcovi?

Jak jsem již avizoval, šanci ukázat své trenérské umění dostanou dva velice zkušení hráči, Tomáš Abrham a Jirka Vokoun. Společně se mnou vytvoříme model, který, jak již tréninkový proces ukazuje, by měl fungovat.

Kdy začíná mistrovská sezóna?

Sezónu zahájíme s Rapidem Ústí, na jejich palubovce, 30.8.2024. Týden na to se domácím fanouškům představíme v zápase proti Internacionálu Kadaň.

Jaké jsou sportovní cíle v 1. Futsal lize?

Říkám to každý rok. Základním cílem je to, abychom 1.FL hráli i v příští sezóně. Ovšem poslední 4 roky bylo cílem play-off a ideálně skončit do 6. místa. Tento rok se 1. FL redukuje na 10 týmů, takže budou padat poslední 3 týmy a aby měly všechny týmy o co hrát, tak 9. tým 1. FL si zahraje o udržení baráž s prohraným finalistou 2. lig. Takže to bude jistě drama do konce soutěže.

Zmiňujete redukci 1.FL. Jaký na to máte názor?

Za mně je to obrovská chyba, kterou si vedení futsalu uvědomí velice brzy. Místo, aby se vrcholový futsal více rozvíjel, tak ho tímto zredukováním poškodíme. Názor, že se tímto 1. FL zkvalitní, je za mně velice zcestný. Každý ví, že liga je rozdělena na dvě části, kdy Plzeň a Chrudim jsou hodně odskočeny a občas je potrápí jen Slavia. Zbytek týmů se navzájem poráží. Uvedu příklad zápasů se dvěma celky, co skončily na opačné straně tabulky. S celkově 4. týmem tabulky Helasem Brno jsme doma remizovali, u nich vyhráli. S 10.týmem tabulky, Rapidem Ústí, jsme u nich prohráli a doma remizovali. Jsem přesvědčen, že se to navíc projeví i na práci s mládeží. Prvoligové kluby mají za povinnost mít své týmy v dorostenecké a také v juniorské lize. Což o druhé lize neplatí. Jsem moc zvědavý, kolik týmů ( za třeba 3 roky ), bude v dorostenecké a juniorské lize.

Další aktuality

Předsedou omlazeného Helasu Brno je David Cupák
Předsedou omlazeného Helasu Brno je David Cupák 11.09.2024

Valná hromada prvoligového futsalového klubu Helas Brno dnes oficiálně potvrdila nové vedení. Předsedou omlazeného klubu byl zvolen David Cupák, který v sezóně skloubí manažerskou pozici s rolí aktivního hráče.

Potvrzená hráčská výměna: Žežulka do Plzně, Fořt a Papež do Edenu
Potvrzená hráčská výměna: Žežulka do Plzně, Fořt a Papež do Edenu 11.09.2024

Již známé změny byly oficiálně potvrzené - brankář Jan Žežulka přechází ze Slavie do Plzně, zatímco opačným směrem putují brankář Jakub Fořt a jednadvacetiletý Jakub Papež.

Liberec představil last-minute posily
Liberec představil last-minute posily 01.09.2024

FTZS Liberec vstoupí do nové sezony v Praze v historickém zápase pro domácí Bohemians. Těsně před cestou do hlavního města oznámil dvě last-minute posily - Martina Bulejka a Davida Lochmana. Oba si vybojovali místo v kádru v letní přípravě.