V pondělí krátce před sedmnáctou hodinou se sešli futsalisté FK Chrudim k první tréninkové jednotce nového soutěžního ročníku. Kvůli finišující rekonstrukci domácí sportovní haly to opět bylo v Heřmanově Městci, kde ještě musí měsíc vydržet. Začátkem září - po kolaudaci - by se ale už vše mělo vrátit do starých kolejí.

Na palubovku vyběhla třináctka hráčů, konkrétně dva gólmani a jedenáct mužů do pole, další dva pak byli omluveni. Z pohledu novinářského byl ale mnohem zajímavější pohled na hlavního trenéra týmu, který vstoupil na hřiště s úsměvem a sportovními pomůckami v ruce. Kouče Alecia nahradil na jeho pozici – Matěj Slováček! Jak je všeobecně známo, dlouholetého kapitána týmu a českého reprezentanta postihl v dubnu před semifinálovým zápasem na Helasu Brno srdeční kolaps, je po operaci, a tak se během léta posunul z palubovky na střídačku. Dle vedení klubu rozumný a pochopitelný krok. Tým velmi dobře zná, zkušenosti má nepočítaně, trenérskou licenci také, tak proč ne?

Výběr trenéra objasnil sportovní ředitel klubu Petr Horák. „Volba nového kouče vyplynula ze situace, která nastala, když jsme po vzájemné dohodě ukončili činnost trenéra Alecia. Hledali jsme někoho, kdo by týmu mohl dát nový impuls. Z těchto faktorů jednoznačně vyplynul Matěj Slováček, jehož příběh každý zná. S atmosférou v týmu je seznámen velmi dobře, hráči mu věří, takže z našeho pohledu šlo o jednoznačnou volbu. O jiném trenérovi jsme snad ani neuvažovali a jsme moc rádi, že naši nabídku přijal.“

Dále se sportovní ředitel FK Chrudim rozhovořil o tom, že v mužstvu krom veterána Maxe momentálně není ani jeden Brazilec. „Rozhodně nemíním tvrdit, že chceme mít tým bez brazilských hráčů. Strategie klubu je však teď taková, že sezonu začneme ve složení, jaké tady dnes vidíme, tedy ještě kromě dvou omluvených. Samozřejmě ale budeme hru týmu sledovat. Jestli bude konkurenceschopný, nevidím jediný důvod přivádět jiné futsalisty. Těmto klukům věříme, byli vybráni a je jen na nich ukázat, že mohou za Chrudim hrát.“

Další aktuality

Předsedou omlazeného Helasu Brno je David Cupák
Předsedou omlazeného Helasu Brno je David Cupák 11.09.2024

Valná hromada prvoligového futsalového klubu Helas Brno dnes oficiálně potvrdila nové vedení. Předsedou omlazeného klubu byl zvolen David Cupák, který v sezóně skloubí manažerskou pozici s rolí aktivního hráče.

Potvrzená hráčská výměna: Žežulka do Plzně, Fořt a Papež do Edenu
Potvrzená hráčská výměna: Žežulka do Plzně, Fořt a Papež do Edenu 11.09.2024

Již známé změny byly oficiálně potvrzené - brankář Jan Žežulka přechází ze Slavie do Plzně, zatímco opačným směrem putují brankář Jakub Fořt a jednadvacetiletý Jakub Papež.

Liberec představil last-minute posily
Liberec představil last-minute posily 01.09.2024

FTZS Liberec vstoupí do nové sezony v Praze v historickém zápase pro domácí Bohemians. Těsně před cestou do hlavního města oznámil dvě last-minute posily - Martina Bulejka a Davida Lochmana. Oba si vybojovali místo v kádru v letní přípravě.