Máte za sebou návrat po zranění, jak to všechno probíhalo? Jak se před novou sezonou cítíte?

Zaťukám to raději, všechno drží, všechno je připravené na novou sezonu. Dostával jsem se do toho déle, než jsem čekal. Bylo to na mě docela znát, ale naštěstí už je všechno v pořádku, jedu vše naplno.

Minulá sezona přinesla hodně radosti… Jak na ni bude vzpomínat?

Je to tak, přinesla, povedl se nám pohár, vyhráli jsme finále ligy. To je na místě spokojenost. Finálová série sice byla hodně o nervech, ale když je to takhle vyhrocené a napínavé až do konce, zápasy se přelévají za sebou, tak jsou hlavně skvělé zážitky a zkušenosti. Když to všechno vyvrcholí titulem, je to o to hezčí.

Ondra Vahala říkal, že zlomovým momentem finálové série byl třetí zápas v Chrudimi, souhlasíte s ním?

Vidím to úplně stejně. Porazit dvakrát venku Chrudim není úplně jednoduché. Tam se to celé zlomilo. Je také pravda, že důležité body nám zajistil svým výkonem Kaká. V celé finálové sérii byl naprosto neskutečný. My jsme věděli, že zápasy dokážeme zlomit. Za stavu 2:1 pro nás před utkáním doma už nepochybovali, že to zvládneme a uděláme pro to všechno. To se povedlo.

Kaká potřeboval hodně času se do toho dostat…

Je to tak, přišel do Plzně na Ligu mistrů a ty nejdůležitější zápasy, bohužel se v Lize mistrů zranil hned při prvním střídání. Laboroval s tím problémem dlouho, vždy se na chvíli vrátil, ale pak to zase cítil a vypadl ze hry. Důležité je ale, že na finálovou sérii byl připravený a předvedl výkony, které od něj všichni čekali.

Před novou sezonou došlo k mnoha změnám. Jak dlouho už vlastně víte, že novým trenérem bude Peter Kozár?

My jsme to interně věděli už déle. Všichni se těšíme, bude to mít nový náboj. Petera známe z kabiny, vedl už pár tréninků, když zaskakoval za trenéra Kopeckého. Víme, jaký styl bude chtít hrát. Určitě se ale nic nezmění na naší bojovnosti, vůli a na pracovitosti.

Bude mít dostatečnou autoritu? Ono to není někdy jednoduché z pozice hráče jít hned na trenérský post…

Myslím si, že bude mít stejný respekt jako trenér Kopecký. U něj je to takový přirozený vývoj, jako každý trenér bude mít svůj styl a nároky. Myslím si, že vůbec nehrozí to, že by ho někdo nějak nerespektoval.

V klubu skončilo několik opor. Lukáš Rešetár, Ondra Vahala a Gabriel Rick. Vrátí se hráči z hostování. Budete ještě vůbec nejmladší?

Nejmladší určitě nebudu! Bavili jsme se s klukama o tom, že už jsem pátý nejstarší hráč z hlediska působení kádru. To je v mém věku takové vtipné. Před hráči, kteří odešli, mohu jenom smeknout klobouk, co dokázali. Jsem hodně vděčný, že jsem s nimi v jednom týmu mohl strávit dvě sezony. Měli obrovský přehled na hřišti, všechno. Do toho spadá i Peter Kozár jako hráč. Určitě jsem rád za to, že jsem s nimi se všemi mohl nastupovat. Odpracovali si to, co měli, a mohli v pohodě skončit. Kádr se hodně omladil, ale postupně to bude určitě nabírat nové obrátky. Pro nás, co jsme v tu déle, zase vyplynou nové pozice. Hrozně se na novou sezonu těším.

Co byste nám řekl k mladým hráčům z juniorky, kteří se připojí k týmu?

Ondra Lemon a Tomáš Pečenka už s námi hráli jeden zápas v lize, dobře je známe. Věkový průměr kádru bude snad 24 let. Přicházejí bratři Zápotočští a Matěj Maur, který měl fantastickou sezonu. Určitě se o to všichni poperou. Třeba i v Lize mistrů.

Laťka je nasazena hodně vysoko. Budou cíle stejně vysoko pro nového trenéra i pro omlazený kádr?

Nikdy nebudeme polevovat. Čuchli jsme si k tomu, jaké to je, když vyhrajete double. O to víc budeme chtít to zopakovat.

Dáváte si osobní cíle i vy sám pro sebe osobně?

Dávám si je před každou sezonou. Chci zvýšit svoji produktivitu z předminulé sezony. Budu mít na sebe vyšší nároky, chci nabrat i větší svalovou hmotu a zesílit a zrychlit. Je super, když mám měřítko z minulé sezony. To je laťka, od které se chci posunout a být lepší.

Takže předpokládám, že jste léto neproležel na pláži…

Dovolená byla, ale už čtvrtý týden trénuju, v pondělí začínáme také naši přípravu. Věřím, že do ní jdu připravený. Těším se na to.

Další aktuality

Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci
Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci 05.09.2024

Kapitán Jan Homola vsítil hlavou v Chomutově parádní gól, ale radost z něj nakonec žádnou neměl. Silně omlazená Slavia doplatila na řadu neproměněných šancí a na severu Čech o branku prohrála. V pátek sešívané čeká jednoznačný úkol – uhrát první body na domácí palubovce.

David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě
David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě 03.09.2024

Vstup do letošního ročníku 1. Futsal ligy zvládli futsalisté FK Chrudim za tři body, když v pátek večer zvítězili na palubovce Žabinských Vlků Brno těsně 5:4. Výsledek, ale hlavně koncovka zápasu však mohly být určitě lepší. O utkání jsme si popovídali se střelecky dobře naladěným Davidem Drozdem, autorem čistého hattricku.

Slavii posílil Lukáš Nečas
Slavii posílil Lukáš Nečas 31.08.2024

Před svým prvním zápasem nové sezony 1. Futsal ligy představila Slavia novou posilu - přichází bývalý juniorský reprezentant Lukáš Nečas, který má za sebou zkušenost z německé Bundesligy, kde působil v dresu SSV Jahn 1889 Regensburg.