Benkovy zásluhy na vzestupu a úspěšném působení v 1. Futsal lize shrnul liberecký klub ve svém článku:

"Aleš Benek byl u zrodu FTZS Liberec a hrál klíčovou roli při cestě klubu z okresního přeboru až do 1. Futsal ligy. Jeho talent a vášeň pro futsal přinesly nejen mnoho úspěchů našemu týmu, ale také mnoho individuálních ocenění, které sám nasbíral. V sezóně 2013/2014 se Beny stal nejlepším střelcem Libereckého okresního přeboru s neuvěřitelnými 55 brankami.

O rok později se umístil na druhém místě v počtu vstřelených branek v Libereckém krajském přeboru a následně se v sezóně 2015/2016 opět stal nejlepším střelcem s 53 brankami a druhým nejvíce bodovaným hráčem soutěže s celkovými 73 body (53+20). V sezóně 2017/2018, kdy FTZS postoupilo do nejvyšší futsalové soutěže, Beny opět dominoval jako nejlepší střelec s 47 brankami ve druhé lize.

V nejvyšší soutěži odehrál Beny za FTZS celkem 89 zápasů, ve kterých vstřelil 53 branek a na dalších 28 nahrál. Patřil tak ke střeleckým tahounům týmu. Beny nebyl jen vynikajícím hráčem, ale také skvělým trenérem. Pod jeho vedením se naše „áčko“ poprvé v historii klubu dostalo do vyřazovací části play-off na konci sezóny 2020/2021. S mládežnickými týmy také dosáhl mnoha úspěchů.

V sezóně 2019/2020 suverénně ovládl s kategorií U17 základní část a následně také vyhráli Final four. S kategorií U19 vyhrál celostátní soutěž v roce 2021/2022 a opět v roce 2022/2023, kdy si vždy zajistili účast ve Final four a následně triumfovali ve finále.

Aleš Benek byl pro nás základním kamenem klubu a dlouhá léta také oporou, bez kterého by náš klub nemohl fungovat tak, jak právě s jeho pomocí. Nebyl pro nás pouhým spoluhráčem a trenérem, ale především přítelem a parťákem na hřišti i mimo něj. Děkujeme Alešovi za jeho oddanost, energii a nadšení pro futsal. Přejeme jen to nejlepší, ať se daří v osobním i pracovním životě."

Za všechny futsalové fanoušky se k tomuto přání připojujeme i my!

Další aktuality

Liberec představil last-minute posily
Liberec představil last-minute posily 01.09.2024

FTZS Liberec vstoupí do nové sezony v Praze v historickém zápase pro domácí Bohemians. Těsně před cestou do hlavního města oznámil dvě last-minute posily - Martina Bulejka a Davida Lochmana. Oba si vybojovali místo v kádru v letní přípravě.

Legenda Dlouhý do vedení Rapidu, trénovat budou Vobořil s Kocem
Legenda Dlouhý do vedení Rapidu, trénovat budou Vobořil s Kocem 28.08.2024

Legendární hráč a trenér Martin Dlouhý po osmi letech končí na lavičce Rapidu Ústí nad Labem. Symbol vzestupu Severočechů z krajského přeboru do 1. Futsal ligy se přesouvá do vedení klubu. Obdobně jako v dalších klubech se trenérského řemesla ujmou zkušení hráči - Vobořil s asistentem Kocem.

Žabinské Vlky posílili Jan Havel a Tomáš Ťok
Žabinské Vlky posílili Jan Havel a Tomáš Ťok 21.08.2024

Žabinští Vlci Brno oznámili příchod zvučného futsalového jména - po dvou letech v Helasu příchází šestatřicetiletý Jan Havel. Držitel mistrovského titulu s Interobalem má na svém kontě více než 400 ligových startů. Druhou posilou je Tomáš Tok z Tanga Hodonín.