Nejzbach je po roce opět zpátky v 1. Futsal lize, byli jste rádi, že se to povedlo hned na první pokus? 

Zprvu jsme nijak netlačili, aby se postup povedl hned tuto sezonu. Postupem času si ale všechno sedlo. Od pátého kola jsme byli na vítězné vlně. Věděli jsme, že překážkou bude Hodonín. Tango jsme ale také porazili, a poté jsme již tušili, že to bude pouze o nás. 

Byli jste ihned přesvědčení o tom, že kývnete na posun do nejvyšší soutěže?

Prvním cílem bylo vyhrát druhou ligu, což se podařilo. Po vítězství v Superpoháru s Absolutem se začalo s hráči řešit, co bude dál. Nebyli jsme úplně přesvědčení, že do nejvyšší soutěže půjdeme. Hráči a realizační tým však byli jednoznačně pro, aby se ve Vysokém Mýtě první liga hrála. Až poté padla shoda i ve vedení, že do toho půjdeme.

V posledních dvou případech byla účast Nejzbachu v první lize pouze na jednu sezonu. Jaké budou hlavní kroky, aby se toto znovu neopakovalo?

Jsme si vědomi, že soutěž bude velice náročná. Informaci o tom, že se 1. Futsal liga bude zužovat na deset celků, jsme měli již v průběhu sezony. Našemu týmu věříme, ale jasné, že kádr musíme posílit. Ideálně hráči, kteří mají s první ligou zkušenosti. Jednáme také s futsalistou, který ve Vysokém Mýtě působil a má velké zkušenosti. Určitě chceme Nejzbach ukotvit v nejvyšší soutěži.

Jaký je plán letní přípravy?

Přípravu začínáme na začátku srpna. Máme domluvená dvě přípravná utkání. Nejprve bychom se měli představit v Brně. Generálku poté sehrajeme v domácí hale s druholigovým Hlinskem. 

Dobře si vedlo i juniorské družstvo, které skončilo v dlouhodobé soutěži šesté. Mohlo by případně dojít na hráčské doplnění z mládeže?

Určitě ano. Tento rok se sice nepodařil tak jako ten předchozí, kdy jsme zvítězili v dorostenecké lize. Jsem ale moc rád, že se nám daří začleňovat mladé hráče do A-týmu. V uplynulém ročníku se jednalo o šest hráčů a právě i oni se zapojí do letní přípravy. Pracují na sobě a věřím, že šanci dostanou.

V sobotu jste oslavil jednačtyřicáté narozeniny, jaký je recept na to, stále aktivně hrát a mohou se na vás diváci v 1. Futsal lize těšit? 

Rád bych nechal prostor zejména mladším hráčům, ale když nebude zbytí, tak jsem připraven klukům stále pomoci. Po zápasech se často bavíme s Liborem Gerčákem a děláme si legraci, že si musíme dávat nějaký zázračný elixír, jenž nás stále drží na palubovkách. (smích)

Další aktuality

Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci
Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci 05.09.2024

Kapitán Jan Homola vsítil hlavou v Chomutově parádní gól, ale radost z něj nakonec žádnou neměl. Silně omlazená Slavia doplatila na řadu neproměněných šancí a na severu Čech o branku prohrála. V pátek sešívané čeká jednoznačný úkol – uhrát první body na domácí palubovce.

David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě
David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě 03.09.2024

Vstup do letošního ročníku 1. Futsal ligy zvládli futsalisté FK Chrudim za tři body, když v pátek večer zvítězili na palubovce Žabinských Vlků Brno těsně 5:4. Výsledek, ale hlavně koncovka zápasu však mohly být určitě lepší. O utkání jsme si popovídali se střelecky dobře naladěným Davidem Drozdem, autorem čistého hattricku.

Slavii posílil Lukáš Nečas
Slavii posílil Lukáš Nečas 31.08.2024

Před svým prvním zápasem nové sezony 1. Futsal ligy představila Slavia novou posilu - přichází bývalý juniorský reprezentant Lukáš Nečas, který má za sebou zkušenost z německé Bundesligy, kde působil v dresu SSV Jahn 1889 Regensburg.