Jak hodnotíte celé působení v Plzni, čekal jste na začátku, že bude tak úspěšné?

Bilance hovoří za všechno: čtyři sezony, čtyři finále a z nich tři tituly. Navíc vítězství v poháru, Liga mistrů, ocenění pro nejlepšího gólmana. To se nedá hodnotit jinak než pozitivně. Už když jsem do Plzně přestupoval, věděl jsem, do čeho jdu. Kádr měl strašnou kvalitu, navíc si to výborně všechno sedlo po lidské stránce. Byla super parta, takže se dalo čekat, že přijdou úspěchy. Ale reaalita nakonec předčila očekávání.

Když porovnáte získané tři tituly, který z nich byl nejcennější?

Asi hned ten první. Nikdo nám moc nevěřil a my jsme projeli celým play-off na devět vítězství až ke zlaté medaili.

Jaká byla poslední sezona, byl nějaký zlomový okamžik, který vás dovedl k obhajobě?

Důležité bylo to, že jsme se otřepali z domácí prohry ve finálové sérii a zvládli zápas v Chrudimi. Upřímně, velkou roli sehrálo i to, že se Kaká dal zdravotně do pořádku a titul nám gólově vystřílel. Zužitkoval tím práci celého týmu.

Jaká to byla pro vás osobně sezona z brankářského hlediska?

Z mnoha důvodů po výkonnostní stránce asi ta nejslabší.

Který ze zápasů v Lize mistrů se vám nejvíc zaryl do paměti?

Nejvíce mi v paměti utkvěla celá skupina v Itálii, kde jsme odehráli tři fantastická utkání a podařilo se nám postoupit do další fáze.

Jak hodnotíte reprezentační sezonu? Co říkáte na změny, které v reprezentaci proběhly?

Mrzí mne, že se nepodařilo postoupit ze skupiny přes Španělsko a Itálii. Změny v reprezentaci mi nepříšluší hodnotit, protože nejsem jejich součástí. Samozřejmě, že věřím, že všechno bude ku prospěchu českého futsalu.

Co říkáte tomu, že v příští sezoně sestoupí přímo tři kluby a liga se zúží na deset účastníků?

Zatím jsem o tom jen něco slyšel, nějak jsem nad tím nepřemýšlel. Soutěž by se měla zkvalitnit, ale zase na druhou stranu bude méně zápasů. Slyšel jsem ale, že se připravují různé varianty play off, takže uvidíme, jaký formát nakonec bude soutěž mít.

Už máte nějakou představu, jaká vás čeká futsalová budoucnost?

Ještě nemám zdání. Zahraničí nepřichází v úvahu kvůli mé práci, takže pokud budu pokračovat, tak to bude tady u nás. Nic konkrétního vyřešeného ještě nemám, protože jsem chtěl v Plzni pokračovat. Bohužel se naše jednání hned zkraje zastavila na mrtvém bodě. Už se objevily nějaké nabídky, zvažuju je. Poradím se doma, nechám si všechno projít hlavou a vyberu si to, co mi bude dávat největší smysl.

Další aktuality

Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci
Jan Homola: My zkušení musíme mladým pomoci 05.09.2024

Kapitán Jan Homola vsítil hlavou v Chomutově parádní gól, ale radost z něj nakonec žádnou neměl. Silně omlazená Slavia doplatila na řadu neproměněných šancí a na severu Čech o branku prohrála. V pátek sešívané čeká jednoznačný úkol – uhrát první body na domácí palubovce.

David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě
David Drozd: Musíme zapracovat na defenzivě 03.09.2024

Vstup do letošního ročníku 1. Futsal ligy zvládli futsalisté FK Chrudim za tři body, když v pátek večer zvítězili na palubovce Žabinských Vlků Brno těsně 5:4. Výsledek, ale hlavně koncovka zápasu však mohly být určitě lepší. O utkání jsme si popovídali se střelecky dobře naladěným Davidem Drozdem, autorem čistého hattricku.

Slavii posílil Lukáš Nečas
Slavii posílil Lukáš Nečas 31.08.2024

Před svým prvním zápasem nové sezony 1. Futsal ligy představila Slavia novou posilu - přichází bývalý juniorský reprezentant Lukáš Nečas, který má za sebou zkušenost z německé Bundesligy, kde působil v dresu SSV Jahn 1889 Regensburg.