Před sezonou jste vyhlásil za cíl dvě semifinále. Jste tedy se splněným cílem spokojený?

Předsezónního cíle jsme dosáhli v obou případech, a proto jsem rád, že to nebyl jen předsezónní "výstřel do tmy", ale postupně i hnací motor pro všechny v klubu. Na druhou stranu je nutné podotknout, že v pohárovém finálovém duelu jsme nebyli důstojným soupeřem. V době finále jsme procházeli špatnou sportovní formou, která se na nás v tomto duelu výrazně podepsala.

Jaký to byl pocit postoupit po 19 letech do semifinále?

Zcela odlišný než ten, který jsem tenkrát prožíval jako hráč na palubovce, když to bylo v Helasu před těmi 19 lety naposledy. Pro mě osobně to znamená velké zadostiučinění za to sebeobětování a práci v předchozích sezonách, kdy jsme se všichni postupně formovali.

Když se ohlédnete zpět, jaká byla vůbec série s Kadaní? Nebylo to o nervy zachraňovat domácí zápasy v penaltových rozstřelech?

Asi se nedozvíte nic nového, ale velmi vyrovnaná, tak jak jsem predikoval již před jejím začátkem. Dramatičností a zápletkou byla série nejzajímavější pro fanoušky a takto by to mělo ve vyřazovací fázi být. V sérii jsme plynule navázali na naší střeleckou impotenci, která nás trápila celou sezónu, a proto jsme ve dvou domácích utkáních došli až do neoblíbeného penaltového rozstřelu.

Jaká byla následná zkušenost ze semifinále? Dá se vůbec Chrudimi nějak víc vzdorovat?

Po sportovní stránce mě semifinálová série ničím nepřekvapila, "výkonnostní nůžky" mezi námi a Chrudimí jsou natolik rozevřené, že pro nás byla tato série předčasné finále. Chtěli jsme předvést důstojné výkony, tak abychom ne dehonestovali náš čtvrtfinálový postup. Ekonomické rozpočty zbytku ligového pelotonu brzdí sportovní rozvoj celé ligy a proto soupeře jako Chrudim a Plzeň, můžete jednou za deset let porazit, ale dokázat to třikrát po sobě je spíše utopií než reálným sportovním cílem.

Zpátky k Helasu, jak vlastně tým fungoval? Jaká byla spolupráce mezi zkušenými a mladými hráči?

Pokud pominu měsíční výpadek sportovní formy na konci kalendářního roku, která vyústila nedostatečnou přípravou a možnostmi na hale, pak musím všem za celoroční přístup poděkovat. Není vůbec jednoduché skloubit pracovní vytížení, rodinu a sportovní cyklus, který byl u poloviny hráčů ještě náročnější o dlouhé cestování. Z tohoto pohledu mají můj velký obdiv a chtěl bych poděkovat nejen jim, ale hlavně i jejich rodinám. Propojení zkušeností a mládí si postupně sedlo a tato skutečnost byla vidět nejen v samotných zápasech, ale i na atmosféře, která fungovala v kabině.

Hodně jste spoléhali na slovenské reprezentanty, jak jste spokojený s nimi?

Všichni odvedli velký kus práce a velmi dobře zapadli do skládačky, kterou jsme postupně budovali. Jejich přínos nevidím jen z pohledu sportovní stránky, ale i z pohledu charakteru a přístupu.

Už přemýšlíte nad novou sezonou? Laťka je nastavená vysoko...

Dobrovolně a bez mučení se přiznám, že vůbec. Sezóna byla náročná ve všech ohledech, a proto jsem se rozhodl na chvíli vypnout. V nejbližší době nás čeká s vedením společná jednání, kde budeme bilancovat a řešit můj další přínos pro klub, který po šesti sezonách logicky ztrácí na životnosti.

Další aktuality

Jakub Hodek: Nový trenér dostane nejvyšší cíle
Jakub Hodek: Nový trenér dostane nejvyšší cíle 18.07.2024

Interobal Plzeň půjde do nové sezony s novým trenérem a výrazně omlazeným kádrem, ale se stejně vysokými cíli. O změnách, kterými mistrovský tým prochází, jsme si povídali s generálním ředitelem Jakubem Hodkem.

Petr Jeníček: Chceme Nejzbach ukotvit v nejvyšší soutěži
Petr Jeníček: Chceme Nejzbach ukotvit v nejvyšší soutěži 15.07.2024

Po roce je Nejzbach zpět v nejvyšší futsalové soutěži. Generální manažer a stále aktivní hráč Petr Jeníček přibližuje, jak se celek z Vysokého Mýta prodral zpět na výsluní a věří, že účast tradičního týmu v 1. Futsal lize bude dlouhodobější.

Ondřej Vahala: Realita předčila očekávání
Ondřej Vahala: Realita předčila očekávání 10.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Vahala se s Interobalem nedomluvil na podmínkách nové smlouvy a jeho působení na západě Čech tak po čtyřech letech končí. O novém angažmá zatím rozhodnuto není, jasné je jen to, že vzhledem k pracovnímu vytížení v roli osobního trenéra to nebude v zahraničí.