V čem bylo to utkání jiné než to první v Heřmanově Městci?

Chrudim šla hrát finále a my jsme hráli jako baletky. Neřekl bych, že Chrudim byla lepší herně, ale žrali palubovku, skákali nám do střel a my jsme to hráli na "špičičku". Když si vezmu jeden inkasovaný gól po druhém: první gól padl ze standardky, kterou Chrudim hraje klasicky, my jsme se na ní připravovali. Před druhým gólem uhneme střele místo toho, abychom tam šli skluzem, což dělala celý zápas Chrudim. Třetí gól nezachycený pohyb soupeřů, pohoda, přitom to bylo za stavu 1:2. Čtvrtý gól, o tom se nebudu bavit, to byla hrubá chyba. Pátá branka to samé, nedbale odkopnutý balón. Takže rozhodl důraz, Chrudim si za tím šla a my jsme si šli zahrát futsálek.

Jak hodnotíte vaši power play? Dokázali jste snížit na 2:4, ale Chrudim vzápětí přidala pátou branku...

Samozřejmě, že Chrudim není tak hloupá, abychom jí dávali tři, čtyři góly z power play. My jsme jí branku dali, dostali jsme se do hry, ale vzápětí přišla naše chyba - a to už prostě do nekonečna nejde dohánět. Takhle finále hrát nejde. Co se týká důrazu, tak mě to dnes zklamalo, hráče jsem na to upozorňoval. Zklamali mne klíčoví hráči, kteří by tým měli táhnout.

Co říkáte na to, že Chrudim přišla o brankářskou jedničku Espindolu? Bude muset naskočit Špánik nebo Javorský...Jak to vidíte?

Jak to vidím? Neřekl bych, že to je pro nás výhoda. Pokud budeme hrát nahrávkovanou a bude na hřišti jen jeden, dva hráči, kteří budou chtít něco udělat a prosadit se jeden na jednoho, udělat něco navíc, abychom obranu Chrudimi roztrhali... Chrudim v Plzni dala první branku a zatáhla se a hrála to chytře, my jsme to museli dobývat. V tu chvíli se tam o něco navíc z naší strany snažil jeden, dva hráči. Chyběla nám bojovnost, z toho jsem zklamaný. Viděl jsem na chrudimských hráčích, jak chtěli zabránit brankám, jak skákali do střel. U nás to přišlo pozdě za rozhodnutého stavu. Hráči si tohle musí uvědomit.

Co musíte změnit ve třetím zápase?

Výhodu, kterou jsme si z Chrudimi přivezli, jsme ztratili. Jestli chceme titul, musíme po palubovce jezdit úplně jinak. Říkal jsem to klukům před finále, že to nerozhodne jen futsal, ale to, kdo bude chtít víc. Kdo bude jezdit víc po palubovce. To v druhém utkání Chrudim určitě zvládla lépe.

Další aktuality

Jakub Hodek: Nový trenér dostane nejvyšší cíle
Jakub Hodek: Nový trenér dostane nejvyšší cíle 18.07.2024

Interobal Plzeň půjde do nové sezony s novým trenérem a výrazně omlazeným kádrem, ale se stejně vysokými cíli. O změnách, kterými mistrovský tým prochází, jsme si povídali s generálním ředitelem Jakubem Hodkem.

Petr Jeníček: Chceme Nejzbach ukotvit v nejvyšší soutěži
Petr Jeníček: Chceme Nejzbach ukotvit v nejvyšší soutěži 15.07.2024

Po roce je Nejzbach zpět v nejvyšší futsalové soutěži. Generální manažer a stále aktivní hráč Petr Jeníček přibližuje, jak se celek z Vysokého Mýta prodral zpět na výsluní a věří, že účast tradičního týmu v 1. Futsal lize bude dlouhodobější.

Ondřej Vahala: Realita předčila očekávání
Ondřej Vahala: Realita předčila očekávání 10.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Vahala se s Interobalem nedomluvil na podmínkách nové smlouvy a jeho působení na západě Čech tak po čtyřech letech končí. O novém angažmá zatím rozhodnuto není, jasné je jen to, že vzhledem k pracovnímu vytížení v roli osobního trenéra to nebude v zahraničí.